Waarom Disney-fans totaal niet zitten te wachten op Toy Story 5

Pop-Culture Dennis Mons 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Muis zou de Muis niet zijn als het bedrijf niet al het geld uit zijn franchises sleept dat erin zit. Daarom maakt het (natuurlijk) Toy Story 5. Maar Disney-fans zitten er niet bepaald om te springen. WANT-redacteur Dennis Mons vindt dat helemaal terecht.

Sommige franchises moet je op een gegeven moment gewoon met rust laten. Natuurlijk was ook ik kritisch toen Toy Story 4 werd aangekondigd. De Disney-film was zeker niet weergaloos, maar ik geef ruiterlijk toe dat ik op het einde zat te janken als een klein kind. Hoe moet dat met Toy Story 5?

Disney gaat weer bakken met geld verdienen met Toy Story 5

Het is enigszins begrijpelijk dat Disney dit kunstje wéér gaat flikken met Toy Story 5. Alleen al het eerste deel haalde een box office binnen van meer dan 374 miljoen dollar. Het was dan ook een meesterwerkje en de eerste 3D-animatiefilm ooit.

Dat succes werd alleen nog maar groter met de volgende drie delen en zeker ook de Lightyear spin-off (waarin ditmaal Chris Evans de stem van Buzz deed in plaats van Tim Allen).

Nu heeft Disney CEO Bob Iger dus een vijfde deel aangekondigd tijdens een gesprek met investeerders over de kwartaalcijfers. Het moge duidelijk zijn dat bepaald niet iedereen hierop zit te wachten, onder wie ikzelf.

De woede van de fans op de hals gehaald

Vooral op social media ging fans van de heerlijk animatie franchise helemaal los.

Zo wijst gebruiker Cartoonoholic op het feit dat Disney hier helemaal niet gênant geld aan het graaien is.

Ook hebben fans twijfels over de cast van Toy Story 5. Wellicht worden sommige personages door andere acteurs ingesproken?

Zoals gezegd was ik niet de enige die kritisch was op Disney over het vierde deel, dus da’s ook het geval met Toy Story 5.

Het moge duidelijk zijn dat als hij vijfde deel uitgebracht wordt en slecht blijkt te zijn, er een hoop mensen met fakkels en hooivorken bij de poorten van Disneyland staan.

Zit jij wel op Toy Story 5 te wachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen