De duistere theorie die je compleet anders naar Toy Story laat kijken

Films & Series Mark Hofman 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De meeste mensen kennen het verhaal van Toy Story bijna net zo goed als hun eigen levensverhaal. Woody en Buzz hebben een speciaal plekje in het hart en zullen daar niet snel meer verdwijnen. Al zet een bepaalde theorie het verhaal wel in een compleet ander daglicht.

Er zijn op het internet talloze theorieën te vinden. Al moeten we eerlijk zeggen dat deze iconische kinderfilm op deze manier een wel heel bijzondere uitstraling krijgt. Brr…

De duistere theorie over Toy Story

In 1995 maakte de wereld voor het eerst kennis met Woody, Buzz Lightyear en al het andere speelgoed. In Toy Story draaide het verhaal rond de grappige personages die slechts één doel hadden: hun eigenaar Andy vermaken. Officieel gezien om dit hun doel was in het leven, maar in een duistere theorie een kwestie van leven op dood.

Volgens het opvallende verhaal zijn de personages namelijk geen stukken speelgoed, maar vampieren. Ze voeden zich niet met het bloed van anderen, maar wel met het geluk van kinderen. Zonder geluk, geen leven voor Woody en Buzz. Dat klinkt in eerste instantie veel te vergezocht, maar het is minder gek dan je zou verwachten. Zo is gedurende de vier films inmiddels wel duidelijk geworden dat het speelgoed praktisch onsterfelijk is. Sterker nog: de personages die we in de films te zien krijgen bestaan al decennia.

Toy Story 4 Disney Plus
Toy Story 4 (Afbeelding: Walt Disney Pictures)

Deze theorie beantwoord een paar openstaande vragen rondom Toy Story op een zo duister mogelijke wijze. “Waarom overleven ze hun eigenaren de hele tijd?” en “waarom moeten ze constant door naar een andere eigenaar?”. Als we de theorie mogen geloven is er slechts één reden: zonder de blijdschap van kinderen kunnen deze vampier-achtige wezens niet overleven. Brr.

Een andere manier van kijken

Het internet staat vol met hilarische, enge of interessante theorieën over populaire films en series. Je hoeft er natuurlijk niet van te houden, maar het is wel een erg leuke manier om bepaalde titels nog eens te bekijken.

Squid Game: 5 theorieën van fans die het verhaal nog gekker maken

Zo zijn in het bovenstaande artikel vijf geweldige theorieën over Squid Game te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen