Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 21 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Squid Game: 5 theorieën van fans die het verhaal nog gekker maken

Dat Squid Game een bizarre, en tevens geweldige, serie is hoeven we weinig mensen meer te vertellen. Er zijn inmiddels ruim 142 miljoen Netflix-gebruikers die hebben genoten van deze Zuid-Koreaanse parel. En iedereen heeft zo zijn eigen gedachten bij het verhaal.

Het is daarom best interessant om te kijken naar welke theorieën fans hebben over het verhaal en de personages. Het kan er namelijk voor zorgen dat het bizarre verhaal nog bizarder wordt. Al helemaal als je naar de onderstaande vijf theorieën kijkt.

🚨 Pas op: SPOILERS TOT DE MAX! 🚨

Squid Game: 5 geweldige theorieën van fans

Het internet staat vol met theorieën over de Netflix-serie Squid Game en ik lees ze met alle liefde. Ze zorgen er echt voor dat het verhaal in een ander daglicht komt te staan. Daarnaast kunnen ze er ook voor zorgen dat je iets anders over het verhaal gaat nadenken en ideeën krijgt over een mogelijk vervolg van de serie.

Kortom: iedereen die wil nagenieten van Squid Game kan dat met de volgende vijf theorieën uitstekend doen:

#1 Speler of bewaker?

Waar we als kijkers weten hoe spelers uiteindelijk in de Squid Game terecht komen, hebben we geen flauw idee hoe het met de bewakers zit. De mannen in de rode pakken lijken bij het spel te horen, maar wat als dat niet het geval is? Aan het begin van de serie wordt hoofdpersoon Gi-Hun uitgedaagd voor een potje Ddajki. Hij krijgt daarbij de keuze om voor het rode kaartje of voor het blauw kaartje te kiezen.

Squid Game Netflix
Speler of bewaker? (Afbeelding: Netflix)

Uiteindelijk kiest Gi-Hun voor het blauwe kaartje en eindigt hij als speler in de Squid Game. Was hij als bewaker in het spel gekomen als hij voor rood had gekozen?

#2 Squid Game: het vliegtuig zou ontploffen

In de laatste aflevering van Squid Game zien we dat Gi-Hun uiteindelijk besluit niet op het vliegtuig te stappen. Hij keert zich om en loopt met een boze gezichtsuitdrukking terug naar het vliegveld. Volgens veel kijkers een duidelijke aanwijzing dat de hoofdpersoon een einde wil maken aan de Squid Game. Maar wat als hij om een heel andere reden omdraait?

Squid Game Netflix
Geen knallend einde (Afbeelding: Netflix)

Op Reddit deelt gebruiker IActuallyKnowNothin een interessante theorie. Wat als Gi-Hun zichzelf omdraait, omdat hij weet dat het vliegtuig opgeblazen gaat worden? De Front Man spreek Gi-Hun telefonisch en zegt dat ‘je beter op het vliegtuig kunt stappen als je weet wat goed voor je is’. Is doodgaan in deze de beste oplossing, omdat het leven je door de organisatie moeilijk gemaakt gaat worden? In een andere aflevering wordt er overigens nog een andere vergelijking gemaakt: ‘Rijk of arm: in een vliegtuigramp ben je allemaal hetzelfde’.

#3 Il-Nam is de vader van Gi-Hun

Een van de meest opvallende theorieën is er eentje over Il-Nam: de oude bastaard waar ik nog om heb zitten huilen ook. Twittergebruiker yoonyoonlover komt met een interessante theorie over het feit dat de oude man misschien wel dichter bij onze hoofdpersoon zou staan dan we in eerste instantie zouden denken.

In deze theorie wordt namelijk besproken dat Il-Nam zomaar eens de vader van Gi-Hin zou kunnen zijn. In een aflevering zegt de oude man: ‘ik denk dat je als kind veel geslagen bent’. Iets dat achteraf gezien juist bleek te zijn. Op de vraag hoe de oude man dat weet antwoord hij: “mijn zoon werd ook veel geslagen, haha”.

Squid Game Netflix
Samen met papa? (Afbeelding: Netflix)

In aflevering zes valt het Il-Nam op dat de knikkerbaan wel heel erg op zijn ouderlijke buurt lijkt, waarop Gi-Hun antwoord dat het ook wel wat wegheeft van het buurtje uit zijn jeugd.

#4 Squid Game is een internationaal evenement

Wat als Squid Game niet alleen in Zuid-Korea plaatsvindt, maar een internationaal evenement is? Naast het feit dat Netflix veel kansen zou zien voor spin-offs, zou dat het verhaal nog leiper maken.

In de aflevering met de VIP-gasten zijn er verschillende referenties te vinden. Zo wordt er op een bepaald moment gezegd: ‘De spellen zijn deze editie echt geweldig’. We weten dat er meerdere editie’s hebben plaatsgevonden, omdat er documenten zijn die dat bevestigen. Al is dat geen bewijs voor een internationaal evenement.

Squid Game Netflix
Zijn ze volgend jaar aan de beurt?

Het feit dat één van de VIP-gasten uiteindelijk zegt: ‘de wedstrijd in Korea was het beste’, laat overigens zien dat er misschien meer aan de hand is. Al is het al, omdat de speler op dat moment in Zuid-Korea zijn. Het zou dus een verwijzing kunnen zijn naar een soortgelijke wedstrijd, maar dan in Noord-Korea.

Met die theorie in het achterhoofd is het logisch dat de VIPs Il-Nam opeens ‘de gastheer’ noemen. Is ieder jaar iemand anders van deze groep aan de beurt om de spelen te houden?

#5 Gi-Hun keert terug als een bewaker

Wanneer Gi-Hun terugkeert naar het normale leven, besluit de hoofdpersoon opeens zijn haar rood te verven. Een opvallende keuze die niet geheel toevallig gemaakt wordt. Althans, dat is het verhaal dat rond gaat in de lange wandelgangen van het internet.

Squid Game Netflix
Terug als bewaker?

Volgens fans laat de rode haarkleur zien wat Gi-Hun in een eventueel vervolg van het verhaal van plan is. Zo zou hij bijvoorbeeld terug kunnen keren naar de Squid Game. Dit keer niet als deelnemer, maar als bewaker. Je weet wel: die gekke mannentjes met die rode pakken.

Squid Game: 10 geweldige Easter Eggs

Naast het feit dat er veel theorieën zijn over Squid Game en het verloop van het verhaal, hebben de makers zelf ook veel geheimen verstopt. Zo wordt in aflevering twee bijvoorbeeld al duidelijk gemaakt hoe bepaalde personages aan hun einde komen.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Benieuwd naar welke geheimen we allemaal gevonden hebben? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!