Squid Game uitgekeken? 5 andere Koreaanse topseries op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 16 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game kijk je waarschijnlijk in een ruk uit op Netflix. Zoek je nu iets anders? Kijk dan eens deze Koreaanse series op de streamingdienst.

Squid Game is de grote hit op Netflix. Niemand had waarschijnlijk verwacht dat een Koreaanse serie het zo goed zou doen bij een internationaal publiek. De serie weet te verrassen en zit ontzettend goed in elkaar.

Meer dan Squid Game alleen

Toch is het niet geheel verrassend dat Squid Game goed scoren. De Koreaanse filmindustrie is erg in ontwikkeling. Eerder wist het al een geweldige prestatie te leveren door als eerste niet-Engelse film een Oscar te winnen voor beste film. Gelukkig staan er ook al een flink aantal titels op Netflix. Wij vertellen je welke het kijken de moeite waard zijn.

In Abu Dhabi wordt een levensechte versie van Squid Game georganiseerd

A Korean Odyssy/Hwayugi

In deze Netflix-serie zijn Son Oh Gong en Ma Wang in conflict. Ondertussen willen een mythisch figuur onoverwinnelijk worden, maar komt in de problemen als zijn lot in handen ligt van een vrouw die bovennatuurlijke wezens kan zien. De serie uit 2017 heeft 20 afleveringen en scoort een 8,0 op IMDb. Het is net zo duister als Squid Game

Arthdal Chronicals/Aseudal Yeondaegi

Nog meer Fantasy op Netflix, maar in tegenstelling tot Squid Game, lijkt deze serie niets te maken te hebben met de realiteit. In het Mythische land Arth strijden de bewoners van de eeuwenoude stad Arthdal en de omliggende gebieden om de macht terwijl ze een nieuwe samenleving opbouwen.

The Uncanny Counter

De rode pakken in deze series hebben wel wat weg van Squid Game, maar daar stopt dan ook alle vergelijking. De serie gaat over een stel noedelverkopers met speciale krachten. ’s Nachts gaan ze  met behulp van hun superkrachten op jacht naar kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.

Extracurricular

Ben je meer van de misdaadseries? Dan moet je op Netflix Extracurricular checken. Het is wel wat anders dan Squid Game, want dit is een echte crimeserie. We zien hoe een modelstudent de wereld van zware misdaad binnenstapt. Een klasgenoot heeft er iets te veel belangstelling in en dat zet zijn wereld op zijn kop.

D.P.

Net zoals Squid Game staat deze serie ook nog niet zo heel lang op Netflix. Het gaat over een jonge soldaat die wordt ingezet om deserteurs op te sporen en ze gevangen te nemen. De serie laat de pijnlijke realiteit zien die elke soldaat moet doorstaan tijdens zijn verplichte dienstplicht in het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen