Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 16 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bizarre elektrische auto van de week: de neppe Ferramborghini

Voor opvallende, bizarre en vreemde gadgets moet je op AliExpress zijn. Je kunt ook op de Chinese webshop terecht voor elektrische voertuigen. Elektrische boten, elektrische steps, elektrische fietsen, elektrische tandems: je vindt het er allemaal. Zo ook de elektrische auto.

De ene na het andere voertuig verschijnt op de weg en zo verschijnt ook het ene na het andere ‘futuristische’ elektrische voertuig op AliExpress. De een nog opvallender en ehm, origineler dan de ander. Het bizarre elektrische voertuig van deze week is een opvallende mix tussen een Lamborghini en een Ferrari. Tenminste, een mix tussen iets dat op die auto’s moet lijken.

Ferramborghini: budget Ferrari en Lamborghini?

Nadat Tesla heeft laten zien dat rijkelui met auto’s als hobby best geïnteresseerd zijn in luxe elektrische auto’s, komen er nu ook steeds meer auto’s van andere exclusieve automerken op de markt. Zo heeft ook Ferramborghini, het onofficiële liefdeskindje van Ferrari en Lamborghini, een elektrische auto gepresenteerd. Op Alibaba welteverstaan.

De volledig elektrische auto gaat voor een “kleine prijs” over de digitale toonbank. De prijs van zo’n 13.000 euro is niet geheel in lijn met het prijssegment waarin de andere auto’s van Ferrari en Lamborghini vallen. Maar eerlijk is eerlijk: ook auto’s van Volkswagen, Renault en Hyundai kosten geen 13.000 euro. Dit is een koopje. Het is een goedkope auto die niet perse een goede koop is. Maar dat zien we even door de vingers.

elektrische auto Baliexpress
Kleurrijke modellen (Afbeelding: AliExpress)

Bizarre elektrische auto:

Deze bizarre compacte auto lijkt geïnspireerd te zijn op allerlei verschillende supercars. De kleuren waarin de auto’s beschikbaar zijn, zijn geïnspireerd op een zak M&M’s.

Dit kleurrijke koekblik heeft niet de technische specificaties die je verwacht van een Supercar. De bizarre elektrische auto heeft een 4000 watt elektrische motor die goed is voor een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Super. De auto dient dus als een alternatief op de speed-pedelec wanneer je geen zin hebt om de regen te trotseren. Een nadeel: het vinden van een parkeerplaats.

Benieuwd naar meer bizarre elektrische auto’s? Check hier een minuscule elektrische pick-up en hier een auto voor wie graag solo rijdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!