Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Wetenschap 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

NASA’s toekomstvisie is een geweldig script voor een Sci-Fi film

NASA investeert veel in ruimtevaart, maar desondanks zijn we niet verder geweest dan de maan. Dat moet veranderen volgens de ruimtevaartorganisatie.

Bij verhalen over ruimtereizen naar verre zonnestelsel moeten we meteen denken aan films en series als Star Wars, Star Trek, Dune en Foundation. Toch staan onze reizen nog echt in de kinderschoenen, gezien de maan de verste plaats is waar we tot nu toe zijn geweest. In de toekomst moet dat veranderen. Zeker als we de toekomstvisie van NASA moeten geloven.

NASA wil verder dan Mars

Onze reis naar de maan dateert alweer van lang geleden. Daarom wil NASA weer snel mensen op de maan hebben. Het moet een voorbode zijn voor reizen naar Mars. Maar daar lijkt het niet te stoppen als we de nieuwste video van NASA’s Goddard Space Flight Center zien. Zij hebben een voorstelling gemaakt over hun visie van de toekomst.

In de video die er geweldig uitziet, zien we niet alleen de aarde, maan en Mars, maar ook Enceladus, Titan en een exoplanet. We zien de mens op allerlei verschillende manieren. Van skydiven op een nieuwe planeet tot een enorme toren op Venus. Het doet allemaal denken aan een enorme Sci-Fi-film en wat zou het geweldig zijn als de toekomst er daadwerkelijk zo uitziet.

Onze toekomst

De video van NASA laat zien wat we als mensheid zouden willen. Onze eigen Melkweg verkennen op allerlei bijzondere manieren. Zo zien we hoe onderzoekers bezig zijn boven een vulkaan in een luchtbel. Ook komen allerlei nieuwe ruimteschepen voorbij die op zoek gaan naar nieuwe planeten. De video eindigt met de tekst: “Wat wil jij ontdekken? Start jouw reis.”

Ruzie in de ruimte: Elon Musk en Jeff Bezos knokken om NASA-miljarden

In de video zegt NASA’s Goddart Space Flight Center het volgende: “Onze missie is om te ontdekken. We bezoeken bestemmingen in ons zonnestelsel en bestuderen de randen van werelden om grote vragen beter te begrijpen. Hoe zijn we hier gekomen? Waar gaan we naartoe? Zijn we alleen?” Waarschijnlijk duurt het nog heel lang om die vragen te beantwoorden. We hebben in ieder geval nu een beetje een idee van de toekomst van onszelf en die van NASA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NASA’s toekomstvisie is een geweldig script voor een Sci-Fi film
Sluiten