Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets met gps belooft: fiets gestolen? Je krijgt een nieuwe!

Het aanschaffen van een elektrische fiets gaat gepaard met een flinke investering. Een gemiddelde fiets kost al rond de 2.000 euro en als je echt van je fiets wil genieten en lange ritten wil maken, dan ben je al snel het dubbele kwijt.

Het laatste dat je dan wil, is dat je elektrische fiets gestolen wordt. Gelukkig zijn steeds meer e-bikes ‘smart’ en voorzien van een GPS tracker. Op die manier zie je waar je fiets zich bevindt. Ook QWIC komt nu met zo’n oplossing voor hun Premium Q. En als het dan toch misgaat dan is er een mooie oplossing.

Gestolen elektrische fiets wordt vergoed

Het feit dat een elektrische fiets als de Premium Q van een GPS tracker wordt voorzien is op zich niet heel bijzonder. Zoals gezegd heb steeds meer e-bikes die optie. Maar wat het wel interessant maakt, is de service die je er bij krijgt. Het GPS systeem is voorzien van de service van G4S. Daarmee kun je de fiets op ieder moment lokaliseren. Daarnaast krijg je een bericht wanneer je fiets een gebied verlaat.

QWIC Premium Q elektrische fiets
De QWIC Premium Q (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Wanneer iemand er dan met jouw elektrische fiets vandoor gaat, dan kan hij makkelijk gevonden geworden. Via de app schakel je bovendien verzekeraar ENRA en de politie in. Zodoende hoef je niet naar het bureau te gaan en aangifte te doen. Mocht het niet gelukt zijn om je Premium Q binnen drie weken terug te vinden, dan krijg je gratis een splinternieuwe opgestuurd. Dat geeft je toch wat rust. In de tussentijd krijg je dan overigens ook nog een e-lease bike, zodat je gewoon kunt blijven fietsen. Als hij wel gevonden wordt, maar door de diefstal is beschadigd? Dan wordt hij vakkundig hersteld door een rijwielhandelaar. Op die manier weet je dus dat alles goed komt.

Prijskaartje

Het is een mooie service die je krijgt bij de elektrische fiets. Maar dat mag ook eigenlijk wel, want de QWIC Premium Q is geen goedkoop model. Je betaalt er minimaal 4499 euro voor. Wil je weten wat wij er van vinden? Lees dan hier onze review.

Elektrische fiets met luxe uitstraling: de QWIC Premium Q

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!