Muziekvideo kijken op YouTube? Dat wordt in de toekomst betalen!

Apps Mark Hofman 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Google doet zijn uiterste best om steeds meer consumenten over te laten stappen naar YouTube Premium. De betaalde dienst van het videoplatform wordt vanaf volgende maand in Canada gepusht door muziekvideo’s minder toegankelijk te maken.

De aankondiging staat overigens niet op zichzelf, maar is onderdeel van een grootschalige wijziging in Canada. Het is dus zeker het geval dat gratis YouTube-gebruikers geen toegang krijgen tot muziekvideo’s, maar daar krijgen ze dan wel iets voor terug. Zo zijn ze in Canada dan ook wel weer.

Betalen voor muziekvideo’s

Het is op dit moment niet bekend of de wijziging uiteindelijk ook in ons land zal gelden, maar in Canada gaat de nieuwe regeling in ieder geval vanaf 3 november in. Google heeft in het land wel laten weten te mikken op een internationale uitrol, maar heeft er verder nog niet heel veel over gezegd. Het zou dus kunnen betekenen dat ook wij in de toekomst op YouTube niet gratis meer naar muziekvideo’s kunnen kijken.

YouTube Music
Music op je telefoon (Afbeelding: YouTube)

Google is van plan om muziekvideo’s onderdeel te maken van een YouTube Premium-abonnement. Naast het kijken van video’s kunnen gebruikers ook on-demand luisteren, onbeperkt nummers overslaan en genieten van muziek zonder advertenties. Uiteraard blijft YouTube Music wel toegankelijk voor mensen zonder abonnement. Ook voor deze doelgroep worden de kaarten geschud en kunnen gebruikers:

  • Op de achtergrond naar muziek luisteren
  • Persoonlijk afspeellijsten shuffelen
  • Gebruikmaken van de juiste mixes tijdens activiteiten
  • Miljoenen nummers en duizenden afspeellijsten ontdekken

YouTube Music

YouTube Music is de streamingdienst van het videoplatform die het opneemt tegen Spotify, Apple Music en Deezer. Het is misschien wel de beste manier om muziek dat je op YouTube vindt te beluisteren. Het geeft gebruikers toegang tot een groot aanbod met miljoenen liedjes en duizenden afspeellijsten. Net als eerder genoemde diensten kost Music je €9,99 per maand.

Google trekt voorgoed de stekker uit grootste YouTube-irritatie ooit

Met een YouTube Premium-abonnement haal je overigens Music in huis. Voor €15,99 per maand krijg je de streamingdienst, kun je video’s downloaden en is het mogelijk om content zonder advertenties te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen