Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Squid Game-maker komt met zeer slecht nieuws voor fans

Squid Game was de hit van 2021, maar wanneer het opnieuw scoort is maar de vraag. Zeker als de maker nu een boekje opendoet.

Eigenlijk hoeven we je niet te vertellen waar Squid Game over gaat, want iedereen heeft de Koreaanse serie wel gezien. Toch doen we het wel voor die enkeling die onder een steen heeft geleefd, of die gewoon een hekel heeft hypes. In de serie gaan honderden spelers de strijd aan om een megabedrag te winnen. Verlies moet ze bekopen met de dood.

Slecht nieuws over Squid Game seizoen 2

Doordat de serie zo meedogenloos was en tegelijkertijd tergend spannend is keken miljoenen mensen ernaar. Squid Game is dan ook de populairste Netflix-serie ooit. Veel mensen kijken dan ook reikhalzend uit naar een tweede seizoen. Toch zullen ze extreem veel geduld moeten hebben, meldt maker Hwang Dong-hyuk.

Tegen Vanity Fair vertelt hij nu dat de eerste aflevering van Squid Game seizoen 2 pas op zijn vroegst aan het eind van 2023 is te zien. Ook is het mogelijk volgens hem dat het nog langer gaat duren en we pas in 2024 zullen zien hoe het verhaal zich verder ontvouwt.

Dit is het idee

Sterker nog, er staat nog bijna niets op papier voor Squid Game seizoen 2. Het script is nu maar drie pagina’s waarin alleen ideeën staan opgesomd. Het enige wat Hwang dan ook kan zeggen is dat weer spellen zullen zien. Toch geeft de maker nog een vage hint weg. “Ik wil de volgende vraag stellen: is echt solidariteit tussen mensen mogelijk?”

Hoe Netflix zijn verlies met nieuwe manier van streamen op wil lossen

Wat die woorden precies waard blijken te zijn, zien we dus pas over meer dan een jaar. Waarschijnlijk is de zoektocht naar een nieuwe cast ook in volle gang, aangezien we weten dat veel karakters in de serie niet meer tot leven zullen komen, tenzij er een zombie-epidemie uitbreekt. Ook zal het nieuwe seizoen van Squid Game flink veel duurder zijn. Het eerste jaar kostte ‘slechts’ 21,4 miljoen dollar. Volgens een gelekte memo van Netflix leverde serie 891 miljoen dollar op qua ‘impactwaarde’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!