Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 mei 2022

Netflix voor sneakers laat je jouw favoriete filmschoen vinden

Ben je weleens op zoek naar de sneakers uit films en series? Met deze nieuwe tool kun je ze makkelijk vinden. Zo zie je eruit als jouw superheld!

We weten allemaal hoe moeilijk het is om de juiste sneaker te vinden. Je zoekt soms urenlang het internet af om de juiste schoen te vinden. Een nieuwe tool maakt het nu flink wat makkelijker. Vooral als je sneakers hebt gezien die in een film worden gedragen.

Een Netflix voor Sneakers

De Britse schoenenwinkel Sole komt nu met Netkicks. Ja precies, een soort Netflix maar dan voor schoenen. Op de ludieke pagina van het bedrijf zie je allemaal sneakers die in beroemde films zijn gedragen. Zo kun je ze makkelijk vinden en dus weet je waar je precies naar op zoek moet gaan.

De epische sneakers waarmee jij je liefde voor La Casa de Papel toont

Zelf schrijft de makers van de site het volgende over hun nieuwe ‘dienst’. “Voor sommige mensen is de actie het gene wat de film maakt. De spanning, achtervolgingen, romantiek en de sterren. Voor ons – terwijl het bovengenoemde leuk is – gaat het vooral om de sneakers.”

Op de pagina zie je dus verschillende sneakers en de film of serie waarin deze gedragen is. Zo zien we de Nike Air Jordan 1 High Light Army uit Lupin, de Onitsuka Tiger Mexico 66 uit Kill Bill en de All Star Chuck Taylor White uit Stranger Things.

Netkicks Netflix Sneakers
Zoek je favoriete filmschoen. (Afbeelding: Sole)

Zo werkt het

Naast de film en de naam van de sneakers, krijg je als je op de foto klikt fink wat informatie over de schoen. Zo zie je welk personage de schoen precies droeg, hoeveel hij kostte tijdens de introductie en hoeveel je moet aftikken als je ‘m nu wil hebben. Er zijn verschillende grote films en series te vinden en wij hopen natuurlijk dat er meer titels en schoenen bijkomen.

Misschien wel de topper in de lijst van de sneakers is de Nike Air Jordan 1 Retro High uit The Last Dance. Tijdens de introductie van de schoen waren ze een koopje voor omgerekend 56 euro. Tegenwoordig leg je voor een paar schoenen ruim 18.100 euro neer.

Wil je eruitzien als een echte Marvel-superheld? Dan is dat in ieder geval een stuk goedkoper. Zo betaal je nu  voor een paar Nike Air Jorden Access die Shang-Chi droeg zo’n 100 euro. Die sneakers zien er ook prima uit als je het ons vraagt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix voor sneakers laat je jouw favoriete filmschoen vinden
Sluiten