Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Z Flip 4 belooft flink krachtiger te worden

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is de populairste opvouwbare smartphone. Als we de nieuwste geruchten moeten geloven gaat de 4 daar hard overheen.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 werd met flink gejuich ontvangen. Ook collega Mark was diep onder de indruk van de telefoon. Hij gaf afgelopen september de telefoon een dikke 9 in zijn review. Toch lijkt het allemaal nog veel beter te kunnen als we de nieuwste geruchten moeten geloven en die lijken betrouwbaar.

Een krachtigere Samsung Galaxy Z Flip 4

Bron van het nieuws is Ice Universe. Deze Twitteraar heeft het vrij vaak bij het rechte eind als het om Samsung gaat. Hij heeft een aantal specs in een nieuwe tweet uitgelekt, doordat hij aan de benchmarkscore is gekomen. Als we hem moeten geloven komt er een Snapdragon 8 Gen1+ in, een geüpdate versie van de chip die tegenwoordig in de meeste vlaggenschepen wordt gebruikt, zoals de Samsung Galaxy S22. Met deze processor is die zelfs krachtiger dan de S22 Ultra, het beste Samsung-toestel dat nu op de markt is.

Een andere verbetering aan de Samsung Galaxy Z Flip 4 lekte eerder al uit. De telefoon krijgt volgens Galaxyclub een batterij met een vermogen van 3.400 mAh. Daarmee heeft deze 100 mAh meer dan zijn voorganger. Dat lijkt natuurlijk niet veel, maar elk klein beetje meer is natuurlijk mooi meegenomen.

Galaxy Z Flip 3
Een groot scherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Niet alles is beter

Toch is niet alles beter van de Samsung Galaxy Z Flip 4 beter dan de Samsung Galaxy Ultra. Een punt waarop het moet inleveren is de RAM. De Flip 4 heeft 8 GB, terwijl de Ultra bij de duurdere varianten 12 GB kan bieden.

Op het gebied van de camera en het scherm is het nog vrij stil. Natuurlijk zullen die beter zijn dan diens voorganger, maar wat we precies kunnen verwachten is nog onbekend.

Er wordt eveneens in het duister getast over wanneer we de telefoon kunnen verwachten. Samsung heeft naar alle waarschijnlijkheid een Unpacked-evenement gepland in augustus. Mogelijk zien we daar voor het eerste de Flip 4 en zijn iets grotere broer de Fold 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Flip 4 belooft flink krachtiger te worden
Sluiten