Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung pakt met Galaxy Z Flip 4 eindelijk zijn Flip-probleem aan

Samsung is momenteel de koning van de markt voor opvouwbare smartphones met de Galaxy Z Flip 3 als populairste product. Diens opvolger, de Z Flip 4, moet dus van goeden huize komen om daar overheen te gaan. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan doet het bedrijf dat tenminste op één belangrijk vlak.

Als we de redactie van Galaxyclub mogen geloven, dan voert Samsung een verandering door op het gebied van de accu. Tot nu toe is het zo dat de drie Flip-modellen allemaal een batterij met een vermogen van 3.300 mAh hebben. De Samsung Galaxy Z Flip 4 krijgt dus naar verluidt een grote accu aan boord.

Nieuwe Flip van Samsung met grote accu?

Alle Galaxy Z Flip-modellen delen de accu overigens in twee delen op, waardoor je effectief twee batterijen hebt. Dat zal voor de Samsung Galaxy Z Flip 4 niet anders zijn. Uit technische specificaties blijkt nu dat de tweede batterij, de zogenaamde subaccu, groter is. Daardoor is het totale mogelijke vermogen 3.400 mAh.

Galaxy Z Flip 3
Een groot scherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Toegegeven, 100 mAh verschil is niet heel veel. Maar misschien is het net de 100 mAh die je in staat stelt thuis te komen. Gelukkig is het zo dat het totale vermogen niet alles zegt over hoe lang een smartphone meegaat. De processor, het werkgeheugen en de software hebben daar ook allemaal wat over te zeggen.

Snapdragon 8 Gen 1-processor

Volgens andere geruchtenmakers krijgt de Samsung Galaxy Z Flip 4 een Snapdragon 8 Gen 1-processor aan boord. Dat is de meest recente high-end processor van Qualcomm, die we aantreffen in allerlei vlaggenschepen. Die processor is relatief energiezuinig; dat heeft mogelijk een positief effect op de accuduur.

Verder zijn er weinig verschillen bekend tussen de Samsung Galaxy Z Flip 3 en Flip 4. Naar verluidt blijft het scherm even groot (6,7 inch) en de oplaadsnelheid even hoog (15 watt). Ook het display op de voorkant verandert niet (1,9 inch). Het wachten is nu op de aankondiging van de fabrikant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Galaxyclub

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!