De bizarre wijze waarop Elden Ring gespeeld wordt met een kinderspeeltje

Pop-Culture Wesley Akkerman 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een modder maakt van de Fisher-Price Leerplezier Game & Leer Controller een volwaardige controller om Elden Ring te kunnen spelen. De gloednieuwe Xbox-controller is daardoor uniek in z’n soort en biedt allerlei audiofragmenten aan wanneer je op de knoppen drukt. Het is natuurlijk maar net waar je zin in hebt.

De modder, genaamd Dylan “Rudeism” Beck, staat bekend als iemand die vaak grappige stunts uithaalt met controllers. Als we kijken naar zijn repertoire, dan is dit misschien wel z’n minst ambitieuze project. Zo speelde hij eerder Dark Souls 3 al uit met een speciale morsecode-controller. Juist, die uit één enkele knop bestaat.

Elden Ring meets Fisher Price

Tegenover The Verge laat Beck weten dat dit desondanks toch één van z’n favoriete mods is. “Puur en alleen om hoe de controller eruitziet.” In het gevaarte zitten de originele onderdelen, maar ook Arduino Pro Micro-kloon, evenals een analoge knuppel. Die was nodig, aangezien die niet aanwezig is op de Fisher Price-controller.

Dat betekent dat de Fisher Price-controller, waarmee hij dus Elden Ring speelt, nog helemaal werkt zoals die hoort. Als je op de knoppen drukt, dan krijg je de originele geluiden nog te horen. Ook tijdens het spelen, want een game als Elden Ring werkt nog niet genoeg op de zenuwen van de speler.

Crea met Bea

Beck moest wel creatief te werk gaan. Oplettende lezers zien bijvoorbeeld dat er geen tweede analoge knuppel is. Maar daar wist hij wel wat op. Rechts zit namelijk een schakelaar. En wanneer hij die gebruikt, dan kun je die ene analoge knuppel gebruiken als de linker- of rechtervariant. Wil je de camera draaien? Dan moet je dus eerst de schakelaar omzetten.

Daarnaast gebruik je de schakelaar om A, B en C te laten fungeren als Start, Select en Gids. De bumpers bovenop kun je links en rechts indrukken, om toegang te krijgen tot LB/LT of RB/RT. Het heeft Beck twee weken van z’n leven gekost dit monster van Frankenstein, dat begon als grap, de wereld in te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen