Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Oude glorie, nieuwe parel: Elden Ring schittert op de Game Boy

Elden Ring is een game die je vandaag de dag het beste op een spelcomputer als de PlayStation 5 of de Xbox Series X speelt. Daarop heb je te maken met korte laadtijden bij fast travel en ziet de wereld er prachtig uit.

Op die manier hebben gamers al vele tientallen uren gestopt in Elden Ring. Ben jij echter niet een gamer die houdt van moderne graphics, dan hebben we goed nieuws. Een creatieveling is namelijk bezig met een versie voor de Game Boy.

Elden Ring voor de Game Boy in de maak

Of Elden Ring uiteindelijk als Game Boy titel wordt uitgebracht, dat is nog maar de vraag. Vaak bij dit soort dingen zitten de advocaten van de ontwikkelaar er bovenop om het project te stoppen. Toch is er nu al een eerste speelbare versie. Het gaat daarbij om het absolute begin van de game, waarna het de bedoeling is dat je het niet overleefd en als herborene begint. De game is gemaakt door ene Shin, die ook echt het plan heeft om de game uit te brengen voor de handheld van Nintendo. Het is op die manier dus ook zonder emulator te spelen. De onderstaande video geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten.

In de Game Boy-versie van Elden Ring kun je niet alles dat ook mogelijk is in de console versie. Zo denk ik niet dat je kunt gaan double wielden of magie kunt gebruiken. In de bovenstaande video zie je namelijk enkel een simpel zwaard dat gebruikt om vijanden aan te vallen. En die vijand gebruikt dezelfde zwaard. Wel is het mogelijk om te rollen om op die manier vijanden te ontwijken.

Planning loopt goed

Shin gelooft heilig in zijn project en denkt dat hij in mei al het begingebied van Elden Ring, Limgrave, in de game kan hebben. Of hij vervolgens echt de complete game wil overzetten, dat is nog even afwachten. Zoals gezegd verwacht ik dat de advocaten van de ontwikkelaar actie gaan ondernemen om het project stop te zetten. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Elden Ring Review: 7 redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!