Google’s veelbelovende smartwatch ligt per ongeluk al op straat

Gadgets Jeroen Kraak 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

2010 belt, want het wil haar schandaal terug. De nieuwe Google Pixel smartwatch is gelekt na een enorme blunder van een medewerker.

Smartwatches zijn nog steeds booming. Natuurlijk is het meest perfecte voorbeeld de Apple Watch die optimaal aansluit op de iPhone. Ook Samsung heeft inmiddels een alternatieven op de markt met de Galaxy Watch. Google kan uiteraard niet achterblijven. Het komt nu met de Pixel Watch. We weten meteen hoe deze eruitziet doordat het ontwerp op een bijzondere manier is gelekt.

Van gelekte iPhone naar de Google Pixel Watch

Maar eerst gaan we terug naar april 2010. De techwereld was in rep-en-roer toen een 27-jarige medewerker van Apple de iPhone 4 liet liggen in een bar in Californië na het drinken van een Duits biertje. Nu heeft Google een zelfde soort situatie.

Een medewerker van Google heeft de Pixel Watch laten liggen in een restaurant in de Verenigde Staten. Natuurlijk heeft iemand dat meteen opgemerkt en de kiekjes daarvan doorgestuurd naar Android Central.

De bron van de foto zegt dat dit horloge een model is van het interne Pixel-team van Google. Deze bron is een vriend van een medewerker bij een restaurant die de smartwatch vond. Die bewaarde het gadget voor als de medewerkers terug zouden komen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Hij doet zijn verhaal op Reddit.

Android Watch
De gevonden Pixel Watch. (Afbeelding: Androidcentral)

Nog niet veel bekend

Er is nog niet heel veel bekend over de Pixel Watch. 9to5 Google vond eerder een verborgen code in een update van Google. Uit die gegevens was op te maken dat het gadget gebruikmaakt van een Exynos processor. Een chipset die we in meer smartwatches zien die op Wear OS 3 draaien.

Als we naar de gelekte foto’s kijken zien we een vrij minimalistisch design. Net zoals bij de Samsung Galaxy Watch lijkt ook Google te kiezen voor een ronde kast. De smartwatch heeft daarnaast vrij dunne bezels. Aan de zij kant zien we een knop naast de kroon.

Google maakt Gmail een stuk beter voor iPhone-gebruikers

Bandjes

De rubberen bandjes van de smartwatch van Google hebben dan weer wat weg van de Apple Watch. Toch lijken de bandjes niet zo makkelijk te verwisselen als dat bij het horloge van Apple het geval is.

De grote vraag is natuurlijk of dit een smartwatch is dat Google ook echt op de markt wil brengen. Als dat zo is, dan weten we mogelijk volgende maand meer. Dan houdt het bedrijf Google I/O waarbij het naar alle waarschijnlijkheid ook de Pixel 7 gaat presenteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen