Hoe jij je iPhone sneller van nieuwe functionaliteiten kan voorzien

Smartphones Mark Hofman 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Je iPhone is voorzien van een hoop handige functionaliteiten en krijgt er de komende jaren nog heel veel bij. Dat heeft alles te maken met iOS, het besturingssysteem van je smartphone, en de updates die Apple daarvoor doorvoert. Zo weten we bijvoorbeeld ook al welke toevoegingen en verbeteringen binnenkort op je smartphone verschijnen. Maar hoe maak je er eerder gebruik van dan de rest?

Dat is een vraag die we vaak krijgen. Er zijn, buiten ontwikkelaars, namelijk een aantal mensen die eerder toegang krijgen tot nieuwe iOS-updates. Hoe ze dat doen? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Hoe werkt een iOS-update?

Ik denk dat menig consument wel weet hoe je een iOS-update op je iPhone zet. Daar is dit artikel dan ook niet voor. Er is namelijk een makkelijke manier waarop jij bepaalde updates eerder ontvangt dan de mensen om je heen. Voor ik je vertel hoe je dit voor elkaar kunt krijgen, moet ik je daarvoor wel eerst uitleggen hoe het er achter de schermen aan toe gaat voor zo’n update.

Voordat jij een iOS-update op je iPhone krijgt is de software al enige tijd in gebruik. Apple maakt het systeem natuurlijk eerste helemaal zelf en stuurt dan vervolgens een testversie naar ontwikkelaars. Dit zijn de mensen die apps produceren voor je iPhone en onderdeel zijn van het Developer Beta Program. Deze ontwikkelaars leveren feedback op de testversie voordat consumenten met toegang tot het Beta Software Program ermee aan de slag kunnen gaan. Zij doen vervolgens hetzelfde.

iOS iPhone
Je kunt je via de engelstalige website aanmelden (Afbeelding: Apple)

Na iedere testversie worden er verbeteringen, en in sommige gevallen nieuwe functionaliteiten, doorgevoerd. Uiteindelijk is er nog een laatste testversie die getest moet worden, voordat de rest van de wereld de iOS-update op hun iPhone kunnen zetten.

Functionaliteiten eerder op je iPhone

Om een testversie van iOS op je iPhone te zetten moet je een bepaald profiel downloaden. Een profiel dat je alleen binnen kunt halen op het moment dat jij onderdeel bent van een betaprogramma. Als ontwikkelaar kan dat natuurlijk door je aan te melden voor het betaprogramma, maar dan moet je wel bekend zijn bij Apple. Ben jij een gewone gebruiker, dan moet jij je aanmelden voor het openbare betaprogramma. Iets dat je via deze link kunt doen.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: strijd der vlaggenschepen

Mocht je toegelaten worden tot het programma kun je, met behulp van de gebruiksaanwijzing, een profiel installeren op je iPhone. Zodra er dan een nieuwe testversie van iOS beschikbaar is krijg je deze, net als reguliere updates, op je smartphone te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen