Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De epische sneakers waarmee jij je liefde voor La Casa de Papel toont

Afgelopen december was het moment daar: het einde van La Casa de Papel. De Spaanse serie heeft de afgelopen jaren aardig wat los weten te maken op Netflix. Tijd om de serie eens op gepaste wijze te eren.

Dat is overigens niet onze taak, maar dat van Reebok. Het bekende schoenenmerk gaf eerder al een klein voorproefje van zijn La Casa de Papel-collectie, maar smijt nu alle details op tafel. Netflix-fans, opgelet!

Reebok x La Casa de Papel

De Reebok x La Casa de Papel-collectie bestaat uit vier iconische sneaker-modellen: Classic Leather, Freestyle Hi, Zig Kinetica II en Club C. Bekende silhouetten, maar dan wel in een compleet nieuw jasje. Zoals verwacht heeft Reebok de schoenen sterk geïnspireerd op Netflix’ La Casa de Papel. Alle vier op hun eigen, unieke, manier.

Hoe ze dat precies doen, vraag je? We zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.

Classic Leather La Casa de Papel | €100

De Classic Leather haalt zijn inspiratie duidelijk uit het Salvador Dali-masker uit de serie. Naast de kleursamenstelling is er ook een sterke (3D) verwijzing naar de snor van het masker terug te vinden.

La Casa de Papel Netflix sneakers
Past goed bij je masker (Afbeelding: Reebok)

Freestyle Hi | €100

De Freestyle Hi: mijn persoonlijk favoriet. De sneakers zijn exclusief gemaakt voor vrouwen en daarmee een ode aan Tokyo. Geen sneaker die ik zelf dus niet snel aan zal trekken, maar de combinatie tussen zwart en rood pakt in deze uitstekend uit.

La Casa de Papel Netflix sneakers
Zijn ze niet geweldig? (Afbeelding: Reebok)

Reebok Zig Kinetica II | €130

Ben je fan van de kleuren rood en zwart, maar zijn de Freestyle Hi niet voor jou? Dan is deze Reebok Zig Kinetica II dé sneaker voor jou. Niet alleen de kleurencombinatie, maar ook de rits aan zijkant van de schoen is een perfecte verwijzing naar La Casa de Papel. Iets waar de echte, sportieve, fan ongetwijfeld blij van wordt.

La Casa de Papel Netflix sneakers
Rood pak aan, masker op en gaan met die banaan (Afbeelding: Reebok)

Reebok Club C | €100

Reebok Club C: een icoon van zichzelf en een uitstekende ode aan de serieDoor de kleurencombinaties, brilvormige schoenveterlabel, stropdas en draaddetail dé schoen voor een ieder die gek is op El Professor.

La Casa de Papel Netflix sneakers
El Professor aan je voeten (Afbeelding: Reebok)

Iedere sneaker draagt de naam van één van de overvallers. Tja, en dan is er ook nog een verrassing voor je te vinden in de schoenendoos zelf.

T-Shirts en Hoodie van Netflix’ La Casa de Papel

Naast de sneakers zelf brengt Reebok nog meer merchandise voor de Netflix-serie uit. Het kledingmerk komt ook met t-shirts en een toffe hoodie van La Casa de Papel. Alle drie de kledingstukken zijn voorzien van de, inmiddels, iconische tekst Bella Ciao en voor de echte fan het checken waard.

La Casa de Papel
Hoodie! (Afbeelding: Reebok)

Meer weten? Vanaf 4 mei 2022 is de merchandise te koop. Check de website van Reebok voor meer informatie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!