Facebook Messenger krijgt geprezen WhatsApp-functie (maar…)

Tech Wesley Akkerman 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp beschikt al een tijdje over encryptie van gebruiker tot gebruiker. Daardoor zijn je chats goed beschermd voor mensen die van buitenaf willen binnendringen en willen lezen dat je niet snapt wat die percentages in het menu van Cyberpunk 2077 betekenen. Facebook Messenger krijgt die versleuteling nu ook.

Dat is wat Facebook zelf via zijn eigen website bekendmaakt. Daar lezen we ook dat de uitrol van die encryptie geleidelijk aan zal gebeuren. Helaas kunnen we je geen exact moment geven waarop de update dropt, aangezien Meta chats willekeurig zal uitkiezen. Alleen dan mag je rekenen op die verbeterde beveiliging.

WhatsApp als voorbeeld voor Messenger

Wanneer je chat eenmaal als uitverkorene uit de bus komt, dan krijgt iedereen te lezen dat je beschikt over een extra laag beveiliging. De reden voor deze manier van werken is vrij simpel. Facebook wil voorkomen dat zowel de gebruikers als het systeem (de infrastructuur) overprikkeld raken van de nieuwe mogelijkheid.

Whatsapp facebook messenger encryptie
Nieuwe opties voor Facebook Messenger (Afbeelding: Meta)

Daarnaast wil Meta, moederbedrijf van WhatsApp en Messenger, testen of deze encryptie als standaardoptie aangeboden kan worden. In 2021 kondigde het bedrijf al aan deze functie uit te willen rollen voor Messenger. En nu lijkt het dus eindelijk zover te zijn — ook al moet iedereen wel netjes op z’n beurt wachten.

Extra opties voor Facebook Messenger

Daarnaast mag de WhatsApp-zuster rekenen op een aantal andere functies met betrekking tot personalisatie en beveiliging. Zo krijgt de app ondersteuning voor linkpreviews, zodat je niet verrast kan worden door rickrolls. Je mag uit uit verschillende thema’s voor je chats kiezen en kunt emojireacties gebruiken.

Je kunt aparte profielfoto’s voor groepen instellen en bubbelnotificaties instellen op Android. Zo verschijnt de chat altijd op het scherm, zelfs wanneer je andere apps gebruikt. Tot slot kun je een actieve status instellen, om te laten zien dat het een goed moment is om te bellen (of niet, natuurlijk).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen