WhatsApp maakt iPhone en Android beter met 3 nieuwe topfuncties

Apps Mark Hofman 5 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

In Nederland is WhatsApp al jaren een van de populairste applicaties voor iPhone en Android. Niet gek, want het zorgt ervoor dat we in contact blijven met vrienden en familie. Dat wordt overigens een steeds prettigere ervaring, want het bedrijf achter de app werkt hard aan nieuwe functionaliteiten.

De afgelopen tijd is WhatsApp weer vaak in het nieuws geweest. Enerzijds door een nieuwe update die binnenkort beschikbaar is en anderzijds door een fantastische functionaliteit die is opgedoken in een testversie van de app. Voor WANT-hoofdredacteur Mark Hofman reden genoeg om de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje te zetten.

WhatsApp-gesprekken van iPhone naar Android (en andersom)

WhatsApp biedt eindelijk de mogelijkheid om gesprekken over te zetten tussen iOS en Android! Veel gebruikers zullen er geen baat bij hebben, maar voor wie regelmatig van Android naar iPhone wisselt (en vice versa) is dit een uitkomst. Gesprekken zijn binnenkort namelijk niet meer gebonden aan slechts één telefoon en één besturingssysteem. Alles gaat gemakkelijk mee!

Hoewel weinig mensen zo vaak van telefoon wisselen als de meest fervente tech-gebruikers, is deze functionaliteit ook voor de algemene gebruiker ideaal. Het overzetten van de chatgeschiedenis kan een tijdrovende en vervelende taak zijn. Door de nieuwe functie is het mogelijk om dit veel sneller te doen. Dat scheelt tijd en energie!

Polls krijgen frisse update

Wie een activiteit wil organiseren binnen een groep, zal zonder twijfel de poll-functie binnen WhatsApp weleens hebben gebruikt. Erg handig, maar er zat helaas ook een nadeel aan deze functie: mensen konden meerdere keren stemmen op een antwoord.

Dankzij een nieuwe update is het nu mogelijk om op je iPhone of Android een limiet in te stellen. Je maakt de poll aan, selecteert of mensen meerdere antwoorden mogen geven of niet en je bent klaar! Als je de poll niet kunt vinden in een gesprek, kun je vanaf nu ook op polls zoeken. Het is ook mogelijk om meldingen te krijgen als iemand op je poll stemt.

WhatsApp maakt iPhone en Android beter met 3 nieuwe topfuncties
(Afbeelding: WhatsApp)

Als hooikoortspatiënt heb ik een hekel aan pollen, maar hier kan ik blij van worden.

WhatsApp richt zich op bijschriften

Wie regelmatig foto’s en documenten doorstuurt via WhatsApp weet dat er soms een frustratie om de hoek komt kijken. Het is namelijk niet mogelijk om de doorgestuurde content te voorzien van bijschriften, waardoor er in sommige gevallen een stukje context mist.

Sinds de nieuwe update is het binnen WhatsApp mogelijk om dit wel te doen. Op je iPhone en Android was het al mogelijk om het bij je eigen foto’s en video’s te doen, maar nu kan het dus ook bij doorgestuurde media. Hetzelfde geldt voor documenten.

Samsung Galaxy S22 Ultra Android iOS iPhone
S22 Ultra vs iPhone 14 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wanneer kan ik de nieuwe functies verwachten op iPhone en Android?

Wanneer kunnen gebruikers de nieuwe functies verwachten op hun iPhone of Android? WhatsApp heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en zal dat voorlopig ook niet doen. De functie waarmee je gesprekken overzet van iPhone naar Android is nog in de beta-fase en moet nog uitvoerig getest worden. Er is nog geen datum bekendgemaakt waarop deze functie beschikbaar zal zijn voor gebruikers.

Maar we hebben wel goed nieuws over de verbeterde Polls en bijschriften voor doorgestuurde content. Deze functies zijn onderweg en WhatsApp heeft de uitrol al gestart. Alle gebruikers kunnen binnen enkele weken van deze nieuwe functies genieten.

Haal alles uit Google Agenda door deze 7 kneiter handige tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen