Mark Hofman
Mark Hofman Apps 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp dropt eindelijk die langverwachte iPhone en Android-functionaliteit

We hebben er jaren op moeten wachten, maar vandaag is eindelijk de dag. WhatsApp rolt één van de meest besproken functionaliteiten voor iPhone en Android uit. Iemand zin om zijn account op twee smartphones tegelijkertijd te gebruiken?

Hoewel het misschien niet voor iedere gebruiker superinteressant is, hebben we het wel echt over een grote stap. Het is namelijk de allereerste keer dat je zowel een Android als iPhone kunt gebruiken en je je gesprekken niet hoeft te verliezen. Feest, als je het WANT-redacteur Mark Hofman vraagt.

WhatsApp dropt langverwachte iPhone en Android-functie

WhatsApp doet het eindelijk, ondersteuning voor meerdere apparaten. Wie voorheen twee verschillende smartphones gebruikte, was op z’n zachtst gezegd gewoon een beetje de sjaak. Je moest óf twee verschillende nummers hebben om de applicatie te gebruiken, of genoegen nemen met een smartphone zonder de dienst.

Daar brengt het bedrijf achter de app nu verandering in. WhatsApp maakt het mogelijk om je berichten op twee verschillende apparaten te ontvangen en te verzenden. Zonder dat je daar dus twee verschillende nummers voor nodig hebt.

We zagen zoiets al eerder verschijnen. WhatsApp is bijvoorbeeld al, naast je standaard smartphone, los te gebruiken om een computer of tablet. Het grote verschil zit ‘m echter in het feit dat je nu ook meerdere telefoons kunt gebruiken. Zelfs als je twee verschillende besturingssystemen hebt.

Een prachtige functionaliteit voor elke technologiejournalist

Er zijn natuurlijk genoeg mensen die voor hun werk wellicht twee verschillende telefoons gebruiken, maar voor de redactie van WANT is het echt een zegen. Persoonlijk wissel ik ongeveer elke drie weken van smartphone. Bijvoorbeeld om een nieuwe Android-telefoon te proberen, vergelijkingen te maken of een iPhone uit te pluizen voor zusterwebsite One More Thing.

WhatsApp dropt eindelijk die langverwachte iPhone en Android-functionaliteit
Nieuw (Afbeelding: WhatsApp)

Waar ik doorgaans bijna alles in de cloud kan zetten, is het WhatsApp dat me in de steek laat. Al jaren. Inmiddels heb ik genoegen genomen met het feit dat ik bij iedere wisseling mijn chatgeschiedenis kwijt ben. Geen ramp wellicht, maar wel irritant.

Gelukkig voor mij is het nu dus mogelijk om zowel een iPhone als een Android te gebruiken, zonder mijn WhatsApp-gesprekken te hoeven missen. Ook ideaal voor mensen die de dienst voornamelijk zakelijk gebruiken. Meer werknemers kunnen op het account, waardoor de service naar klanten toe alleen maar beter wordt. Winst!

Elektrische fiets Velotric steelt de show met fantastische iPhone-functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!