Hoe WhatsApp je leven als groepsbeheerder zoveel makkelijker maakt

Apps Mark Hofman 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp maakt het leven van groepsbeheerders door middel van een nieuwe update makkelijker. Zowel op de app voor de iPhone als op die van Android hebben ze meer te zeggen over de leden van een groepsgesprek.

Om dit te bereiken introduceert het bedrijf achter de populaire applicatie verschillende functionaliteiten. Deze zijn onderdeel van de Community-tab die begin vorig jaar verscheen.

WhatsApp geeft groepsbeheerders meer rechten

Groepsbeheerders kunnen sinds de update makkelijker verzoeken voor nieuwe leden accepteren of weigeren. Fijn, want de huidige manier is vrij omslachtig.

Het delen van een link om een groep te betreden was wellicht niet heel lastig, maar groepsbeheerders hadden middels deze weg alsnog met ongewenste leden te maken. Om dit te voorkomen konden beheerders de link dus eigenlijk alleen naar contacten sturen die ze ook daadwerkelijk vertrouwen.

Beheerders kunnen door middel van de update ook makkelijker inzien wie er precies in de groep zitten. Zo krijgen ze, bij het invoeren van een naam, een goed beeld welke gemeenschappelijke kennissen er bijvoorbeeld zijn.

Officieel is de update nog niet beschikbaar, maar hij komt er een dezer weken wel aan. Hou de App Store of Google Play Store dus goed in de gaten.

WhatsApp dropt eindelijk die langverwachte iPhone en Android-functionaliteit
Nieuw (Afbeelding: WhatsApp)

Hoe Community de zaak verandert

Onderaan het hoofdmenu binnen WhatsApp is al enige tijd het tabje Communities te vinden. De functionaliteit verscheen begin vorig jaar en is de ideale manier om al je groepen binnen de app te beheren. Een groep voor verschillende groepen, om het zo even te zeggen.

Ter voorbeeld: je hebt een grote vriendengroep daarbinnen bepaalde activiteiten die je met een paar mensen binnen die groep doet. Dan maak je dus de Community De machtige maten en voeg je sub-gesprekken toe als Drinken voor Dummies en Sportief als een Spartaan. 

Iedere community kent zijn eigen aankondigingsgroep waarin alle leden met elkaar kunnen praten. Handig als de neten, als je het ons vraagt.

De 5 geniale Netflix-functionaliteiten die veel mensen gemist hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen