Hekel aan spraakberichten? Ideale WhatsApp-functie op weg naar Android

Apps Jeroen Kraak 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je spraakberichten verschrikkelijk vindt in WhatsApp, komt er aan die ergernis binnenkort een einde. De app heeft al een tijdje een transcriptie-functie in de beta-versie voor iPhone, maar die lijkt er nu ook voor Android te komen.

Je hebt twee verschillende soorten appers op WhatsApp. Je hebt de mensen die alleen maar typen en je hebt een groep die het vooral gebruikt om spraakberichten te sturen via hun Android of iPhone.

Spraakberichten schelen een hoop tijd, want je hoeft niet te typen, maar niet iedereen zit er altijd op te wachten. Bovendien is niet iedereen in de situatie om ze ook te beluisteren. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen zoals je werk of in een bibliotheek. Gelukkig heeft WhatsApp daarvoor binnenkort een oplossing voor Android en iPhone.

Transcriptie van spraakberichten voor WhatsApp op iPhone en Android

WhatsApp werkt voor Android aan een functie die spraakberichten automatisch uitschrijft, meldt WABetaInfo. Zo hoef je niet meer een heel spraakbericht te luisteren om te weten te komen wat die persoon precies zegt. Opvallend genoeg is de functie al bijna een jaar aanwezig in de betaversie voor iPhone-gebruikers.

Als de functie beschikbaar komt op de je iPhone of Android stuurt WhatsApp je een notificatie. Je moet eerst de nieuwe functie inschakelen. Hiervoor moet er wel een update van 150 MB gedownload worden. Gelukkig zijn deze berichten, net zoals gewone chatberichten, gewoon versleuteld.

WhatsApp op iPhone en Android krijgt fijne spraakberichten-functie
De nieuwe functie (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog in de beta-versie

Zoals je ziet, bevindt de functie zich op dit moment in de beta-versie voor Android en iPhone. WhatsApp wil eerst alle bugs eruit halen en kijken hoe het werkt, voordat het in de definitieve versie van de app komt. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

In de betaversie van WhatsApp voor iPhone werkt de functie in ieder geval als volgt. Open de Instellingen van WhatsApp. Vervolgens klik je op Chats en daarna op Transcripten van spraakberichten. Als het goed is staat de functie aangevinkt.

Daarnaast zijn er nog wel een aantal voorwaarden. Zo mag een spraakbericht niet langer zijn dan twee minuten en moet de desbetreffende taal ondersteund worden. Open vervolgens dat spraakbericht en tik op transcript maken. Je ontvangt dan een transcriptie. Waarschijnlijk gaat het bij de WhatsApp beta-versie voor Android op dezelfde manier.

Zo krankzinnig veel berichten stuurde jij afgelopen 15 jaar op WhatsApp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen