WhatsApp’s nieuwe functie klinkt belachelijk, maar is tamelijk geniaal

Apps Mark Hofman 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel WhatsApp vooral gericht is om in contact te blijven met anderen, rolt het bedrijf achter de populaire app nu de mogelijkheid uit om met jezelf te praten. Klinkt misschien niet heel erg handig, maar dat is het wel.

De nieuwe functionaliteit, die op dit moment uitrolt voor iOS en Android, geeft gehoor aan de wens van een grote groep gebruikers. Maar waarom willen zoveel mensen met zichzelf praten? WANT-redacteur Mark Hofman vertelt het je met liefde.

Nieuwe WhatsApp-functie gericht op jezelf

Wie binnenkort zijn contactenlijst binnen WhatsApp opent, ziet zichzelf waarschijnlijk bovenaan staan. Niet zonder reden, want het bedrijf achter de iOS- en Android-applicatie heeft een nieuwe functie uitgerold.

Begin oktober werd al duidelijk dat beta-testers een dergelijke functie voorgeschoteld kregen en nu is dus de rest van de wereld aan de beurt. Dat maakt WhatsApp zelf bekend tegenover TechCrunch.

WhatsApp, Android, iOS, apps
Handig. (Afbeelding: WhatsApp)

Hoewel de functie voor WhatsApp-gebruikers nieuw is, hebben we het idee al eerder gezien. Zo beschikt alternatief Signal bijvoorbeeld over een Note to Self-functie. Hetzelfde principe, maar dan in een andere app.

De functie zal niet direct beschikbaar zijn. Met twee miljard actieve gebruikers duurt het even voor alle iOS- en Android-gebruikers volledige toegang hebben.

Tamelijk geniaal, want handiger dan je denkt

Eerlijk is eerlijk: het idee om een gesprek met jezelf te starten klinkt een beetje raar, maar het valt eigenlijk hartstikke mee. Niet omdat ik het zelf doe (is overigens wel zo), maar puur vanwege de functionaliteit ervan.

Zie het als een overzichtelijkere versie van de Notitie-app van je iPhone of Android-telefoon. Het sturen van reminders of bewaren van foto’s en video’s is ontzettend handig. Door de zoekfunctie binnen WhatsApp altijd makkelijk terug te vinden en doordat je een gesprek vast kunt zetten super makkelijk te bereiken.

Wie het nog niet geprobeerd heeft zal misschien zijn twijfels hebben. De mensen die precies weten waar ik het over heb zullen beamen dat er geen weg meer terug is. WhatsApp is je nieuwe beste vriend als je het een kans geeft. Voor zoverre dat nog niet het geval was…

WhatsApp gaat full Zen met verdomd handige nieuwe functionaliteit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen