WhatsApp werkt aan de functie die we al jaren hadden moeten hebben

Apps Jeroen Kraak 22 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Een van de irritaties op WhatsApp is dat je overspoeld wordt met berichten als je de app een tijdje niet geopend hebt. Dat lijkt te veranderen.

WhatsApp is ideaal om contact te houden met je vrienden en familie. Maar soms hebben die bekenden je veel te veel te zeggen. Vooral in groepsgesprekken is het vaak raak.

Soms staan er na een paar uur niet in de app gekeken te hebben honderden berichten voor je klaar en de groene bolletjes ontploffen zowat. Gelukkig maakt WhatsApp hier waarschijnlijk binnenkort een einde aan.

Honderden ongelezen berichten in WhatsApp

Het is natuurlijk handig om een melding te krijgen wanneer je een bericht hebt gemist, maar soms zijn het er echt te veel. Dat lijken de makers van de app zich nu ook te beseffen, want ze werken nu aan een nieuwe functie die dat moet voorkomen.

In WhatsApp-versie 2.24.11.13 voor Android is er een nieuwe manier om ongelezen berichten te beheren. Volgens WABetaInfo, dat de versie grondig heeft doorgespeurd, zal WhatsApp automatisch het aantal ongelezen berichten gaan verwijderen als je de app opent.

WhatsApp werkt aan de functie die we al jaren hadden moeten hebben
Zo stel je het in. (Afbeelding: WABetaInfo)

En dat geeft vooral je gemoedstoestand wat rust. Het kan behoorlijk overweldigend zijn als je enorm veel berichten ziet staan die je niet gelezen hebt. Het kan zelfs voor stress zorgen en je wilt misschien al die berichten dan ook aanklikken om ze uit het overzicht te verwijderen.

Wanneer komt de functie naar WhatsApp?

De nieuwe functie voor WhatsApp is in de bovengenoemde versie te vinden in de app bij Instellingen > Meldingen. Hier kun je aanvinken dat je de meldingen van ongelezen berichten wilt verwijderen, waardoor je ze niet meer ziet als je de app opent.

De functie bevindt zich op dit moment nog in de betaversie van WhatsApp en wordt grondig getest. Als er geen bugs meer in zitten, is er de kans dat hij naar de definitieve versie van de app komt. Zo ging het eerder ook met verschillende andere functies, zoals het verzenden van foto’s in betere kwaliteit en het aanpassen van spraakberichten. WhatsApp heeft dan ook nog geen uitspraken gedaan over wanneer we de functie kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen