Verloren WhatsApp-gesprekken verleden tijd voor Android

Apps Wesley Akkerman 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een nieuwe Android-telefoon aanschaft, dan wil je hoogstwaarschijnlijk ook je WhatsApp-gesprekken meenemen. Zo kun je de draad oppakken wanneer het nieuwe toestel geïnstalleerd is. Maar wanneer je dit vaker doet, dan weet je dondersgoed: dit kan ongelooflijk veel tijd in beslag nemen.

Zodra je besluit een WhatsApp-account over te zetten van het ene naar het andere Android-apparaat, dan kun je gerust even een bakje koffie zetten. Tenminste, dat ligt natuurlijk aan de grootte van de back-up die je maakt, uploadt en downloadt. Hoe groter de verzameling chats en content is, hoe langer je bezig bent.

WhatsApp-gesprekken overzetten op Android

Eerst moet je ervoor zorgen dat alles in de cloud van Google Drive terechtkomt. Vervolgens stel je je nieuwe Android-smartphone in, installeer je WhatsApp en log je in met je bestaande account. Daarna geef je aan de back-up uit Drive te willen downloaden. De app doet al het werk, maar dit vergt best wat geduld.

WhatsApp
WhatsApp-chats overzetten naar nieuwe toestel (Afbeelding: WABetaInfo)

Wat nou als dit allemaal een stuk sneller kan? Daar lijkt WhatsApp nu aan te werken, aldus WABetaInfo. De berichtendienst werkt namelijk achter de schermen aan een verbeterde chat-transferfunctie. Het enige wat je hoeft te doen, is een QR-code scannen en goedkeuring te geven voor het proces van het overzetten.

En hoe zit het met je media?

Vooralsnog lijkt het er echter op dat deze functie alleen bedoeld is voor het overzetten van je chats en berichten. We gaan er momenteel niet vanuit dat je ook meteen alle media (je foto’s en video’s) meestuurt. Dat betekent dat je die dus op je oude toestel moet achterlaten — maar dit kan uiteraard nog allemaal veranderen.

Dit lijkt in elk geval op een snellere manier om alles over te zetten, zelfs wanneer de media wél meegestuurd wordt. Want dan hoef je maar één keer iets te versturen vanaf het oude naar het nieuwe toestel. De tussenstap van uploaden naar en downloaden vanuit de cloud is er dan helemaal tussenuit. En dat scheelt een hoop tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen