Revolutionaire telefoon Google ligt op straat (en zo ziet hij eruit)

Smartphones Mark Hofman 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Net als Samsung, Oppo en Motorola gaat ook Google zich wagen aan een opvouwbare Android-smartphone. De revolutionaire Pixel Fold weet de gemoederen al enige tijd bezig te houden, maar nu ligt hij open en bloot op straat.

WANT-hoofdredacteur Mark Hofman heeft de nodige opvouwbare smartphones in zijn handen gehad, maar kan niet wachten op het model van Google. Nu hij op straat ligt is het tijd om een kijkje te nemen en zijn licht te schijnen op het model.

Opvouwbare Android-smartphone Google op straat

Officieel is hij nog niet, maar we hebben al een aardig idee van wat de Google Pixel Fold ons te bieden zal hebben. Dat kwam eerder door uitgelekte renders van het toestel en vandaag door een nieuwe video van YouTuber Dave2D.

De beste man heeft hand weten te leggen op een plastic dummy van de opvouwbare Android-smartphone. In zijn meest recente video deelt Dave2D het model vol trots. Prettig, want hieruit kunnen we een paar dingen opmaken.

Gezien de dummy uit de video overeenkomt met eerder gelekte renders, weten we dat de Google Pixel Fold over het volgende beschikt:

  • 5.79-inch beeldscherm aan de buitenkant
  • 7.67-inch beeldscherm aan de binnenkant met grote schermranden
  • Speakergrillen aan zowel de bovenkant als de onderkant van de Android-smartphone

Al is het natuurlijk altijd goed om het nieuws met een korreltje zout te nemen.

Probleem Samsung lijkt opgelost

Wat in de video van Dave2D ook duidelijk wordt is dat Google het op één specifiek gebied beter doet dan Samsung. De Galaxy Z Fold 4, het model dat nu beschikbaar is, beschikt over een vrij hardnekkige vouw in het beeldscherm. De Google Pixel Fold doet dat beter.

Al is het nog wel de vraag hoe dit in de praktijk zal zijn. Het model in de video is gemaakt van plastic, wat overduidelijk minder druk uitoefent op het scherm dan een model gemaakt van aluminium. Daarbij lijkt ook Samsung druk bezig te zijn met een slimme oplossing voor de vouw van zijn opvouwbare Android-smartphone.

Benieuwd hoe dat precies zit? Ik leg het je in het onderstaande artikel uit:

Samsung gaat grootste probleem opvouwbare smartphones oplossen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen