De Samsung Galaxy Z Fold 4-features die je ook op oudere smartphones kunt gebruiken

Tech Dennis Mons 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je een van de eerste geweest die een Samsung Galaxy Z Fold 3 of een Z Flip 3 (of 2) kocht, dan krijg je binnenkort een update van het operating-systeem met veel nieuwe features die ook te vinden zijn op de vierde generatie Fold en Flips.

Samsung timmert op dit moment flink aan de weg. Het brengt niet alleen updates uit van One UI 4.1.1, het besturingssysteem van moderne smartphones als de Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4, ook de smartwatches van de Koreaanse fabrikant krijgen een update met onder andere nieuwe wijzerplaten.

Voor de nieuwe én oude Samsung Z Fold en Flip

Samsungs One UI 4.1.1. is gebaseerd op Android 12L en was als eerste te zien op de nieuwere Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4. Maar nu krijgen dus ook bezitters van de Z Fold 3 en de Z Flip 3 de mogelijkheid te updaten. Zelfs de tweede generatie telefoons krijgen een flinke update. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Uitgeklapt staat netjes (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Multitasken en selfies

Met de update krijgen gebruikers van een oudere Samsung Galaxy Z Fold of Z Flip toegang tot moderne features. Zo is nu ook de ‘pc-achtige’ taskbar beschikbaar, waarmee je makkelijk twee verschillende apps in één keer kunt bekijken. Ook is bediening met twee vingers dan beschikbaar. Hiermee is multitasken makkelijk, omdat je makkelijk switcht naar een volledig scherm.

De Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 worden verwarrend

Een extra set functies die alleen de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip (en hoger) hebben, is om toegang te krijgen tot instellingen, bellen, replies of tekstberichten vanaf het cover screen. En voor de selfie-makers onder ons: je kan nu dus ook de camera achterop gebruiken.

Klokkies

Laten we naast de Samsung Galaxy Z Fold vooral de horloges niet vergeten: One UI Watch 4.5 wordt ook uitgerold naar oudere Samsung-horloges. Deze is al beschikbaar op de Galaxy Watch 5, maar komt nu ook naar de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Classic. Daarvoor krijgt men vier nieuwe horlogeplaten én een nieuw QWERTY-keyboard.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
(Afbeelding: Samsung)

Een release date voor Watch 4.5 is nog niet bekend gemaakt. En eigenaren van de Galaxy Watch 3 en Galaxy Watch 2: niet getreurd. Ook voor jullie komt er een update aan met een paar features van Watch 4.5. Hieronder vallen twee cijferplaten, snurkanalyse, een bloeddrukmeter en ECG-ondersteuning in de Samsung Health Monitor-app.

Een Samsung Galaxy Z Fold of Z Flip, of een Galaxy an sich is dus sowieso een goede keuze qua telefoon, zeker met deze indrukwekkende features.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen