WhatsApp doet wat iMessage al jaren goed weet te doen

Apps Jeroen Kraak 19 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp kan nog steeds een ramp zijn als het gaat om het versturen van foto's en video's. Gelukkig doet de berichtendienst nu wat al jaren gesmeerd loopt bij iMessage.

Het versturen van een foto of video kan soms een klein drama zijn. De bestanden kunnen te groot zijn om te mailen, je vrienden hebben geen iPhone waardoor AirDrop onmogelijk is en WhatsApp vermindert de kwaliteit van je foto of video drastisch.

Gelukkig lijkt aan dat laatste een einde te komen als we even speuren in de nieuwe beta. Straks stuur en ontvang je altijd foto’s en video’s in de hoogste kwaliteit via WhatsApp. Iets wat bijvoorbeeld al langer het geval is bij iMessage.

Nog betere foto’s en video’s op WhatsApp

Het heeft lang geduurd voordat je video’s en foto’s met een betere kwaliteit via WhatsApp kon versturen. Pas in augustus van het afgelopen jaar heeft het de HD-optie toegevoegd, waarbij dit toch mogelijk werd. Toch moet je nog steeds goed oppassen, want als je niet bij elke foto invoegt dat je hoge kwaliteit wil, blijft de lage kwaliteit de standaard. Iets wat je dus makkelijk en vaak vergeet.

Dat gaat nu veranderen, want straks kan je de hoge kwaliteit van foto’s en video’s instellen via de instellingen. Wil je dat niet, dan kun je via dezelfde optie voor een lagere kwaliteit kiezen.

WhatsApp doet wat iMessage al jaren goed weet te doen
Zo ziet dat eruit. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Hoewel HD nog steeds niet de allerbeste kwaliteit is, zorgt het er wel voor dat je foto’s en video’s er op WhatsApp veel beter uitzien. Als je een nog betere kwaliteit wil, zul je je beelden toch echt via Google Drive, iCloud of WeTransfer moeten versturen.

De functie wordt al uitgerold

Je kan dus nu al HD-foto’s en video’s versturen via WhatsApp, maar de optie dat dit de standaard wordt staat in de 2.24.13.10 beta voor Android van de berichtendienst. Hierdoor lijkt het niet lang meer te duren dat deze naar de definitieve versie van de app komt.

Sterker nog: sommige Android-gebruikers hebben ‘m al. Om te zien of je de update al hebt, ga je naar de Instellingen op WhatsApp en vervolgens naar Opslag en data. Daar kan je de gekozen kwaliteit instellen via Uploadkwaliteit media. Kies hierbij voor HD-kwaliteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen