Deze gecancelde Netflix-series waren echte pareltjes

Films & Series Lucas van de Wetering 19 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Het komt vaak voor dat Netflix-series worden gecanceld, maar deze series waren echte pareltjes en verdienden een nieuw seizoen.

Netflix staat altijd boordevol nieuwe films en series, waarvan ook veel Originals zijn. Voor deze Netflix Originals moet het bedrijf zelf betalen voor de productie en dat soort dingen, maar het betekent ook dat zij beslissen over de serie.

Het komt dan ook nog wel regelmatig voor dat Netflix er zomaar voor kiest om te stoppen met een serie. Het kan heel irritant zijn als een serie zomaar gecanceld wordt, want het kan bijvoorbeeld eindigen op een cliffhanger. En soms zijn de series ook echt heel goed.

Gecancelde Netflix-parels

Soms cancelt Netflix series die dat totaal niet verdiende. Deze series waren extreem goed en hadden ook veel fans. En soms eindigen die series dan ook nog eens op een cliffhanger.

The Society

Een goed voorbeeld van een prachtige Netflix-serie die werd gecanceld is The Society. Het eerste seizoen kwam uit in 2019, en was voor veel mensen geliefd. De serie heeft dan ook een 86% Rotten Tomatoes score en een 81% audience score. Nadat er een tweede seizoen was aangekondigd, werd deze uitgesteld door Covid19 en later helemaal gecanceld door planningscomplicaties. Er is zelfs nog een petitie gestart om de show toch terug te brengen, maar dit was niet genoeg.

The Society op Netflix gaat over een groep tieners die terugkomt van een klassenuitje dat helemaal fout ging. Maar wanneer de groep aankomt in hun thuisstad, is deze helemaal verlaten. De groep moet hier een geheel nieuwe samenleving opbouwen en zien uit te vinden wat er met de andere inwoners is gebeurd. The Society eindigt op een cliffhanger, waar we nooit het vervolg van zullen weten.

Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet heeft een iets langer leven mogen leiden op Netflix, met drie seizoenen. Maar ook deze serie is helaas gecanceld. Al eindigt Santa Clarity Diet niet per se op een cliffhanger, is het verhaal zeker niet rond. Ook is de serie erg geliefd met een totale Rotten Tomatoes score van 89% en een audience score van 94%. Het laatste seizoen heeft zelfs een Rotten Tomatoes score van 100%. De serie is gecanceld in 2019.

Santa Clarita Diet op Netflix is een horror komedieserie over het Hammond-gezin. Joel en Sheila, de ouders van het gezin, zijn makelaars in Santa Clarita. Hun leven verloopt prima totdat Sheila ineens in een soort zombie verandert en mensenvlees moet eten. Terwijl de familie haar door deze problemen heen helpt moeten ze hun best doen om dit allemaal geheim te houden.

The OA

Net als Santa Clarita Diet heeft The OA ook een langer leven gehad op Netflix dan maar één seizoen. Toen het verhaal van The OA werd aangekondigd, hoorde dit een vijfdelige serie te worden. Maar uiteindelijk is The OA al gecanceld na twee seizoenen, en ook nog is op een cliffhanger. Ook The OA was zeer geliefd met een Rotten Tomatoes score en audience score van 84%.

The OA op Netflix is een mysterie en dramaserie met redelijk wat bovennatuurlijke elementen. Wanneer Prairie Johnson na zeven jaar vermist te zijn ineens weer opduikt, gaat het niet helemaal goed met haar. Johnson zit helemaal onder de littekens, maar is niet meer blind. Ook noemt ze zichzelf The OA; The Original Angel. Ze kan amper vertellen wat er met haar gebeurd is terwijl ze weg was.

Fate: The Winx Saga

Fate: The Winx Saga op Netflix is de live action-versie van de kinderserie The Winx Club. Deze serie heeft twee seizoenen en is gecanceld in 2022. Fate: The Winx Saga is stopgezet op een gigantische cliffhanger, waar mensen totaal niet blij mee waren. De serie is door fans erg geliefd met een audience score van 82%. Alleen de Rotten Tomatoes score is wel een lage 45%.

Fate: The Winx Saga op Netflix gaat over een meisje genaamd Bloom, die net haar feeënkrachten begint te ontdekken. Om hiermee te helpen gaat ze naar een speciale school genaamd Alfea. Op deze school ontmoet ze andere feeën en specialisten die haar kunnen helpen. Doordat mensen boos waren op de cliffhanger, wordt de serie doorgezet als boekenreeks. Maar dit is niet echt hetzelfde.

Er zijn nog veel andere Netflix-series gecanceld, maar deze series waren erg geliefd door fans. Soms is het maar de vraag waarom Netflix ervoor kiest om bepaalde series te cancelen, maar het blijft bij series zoals dezen wel erg jammer.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X: welke console is beter in 2024?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen