WhatsApp gaat deze informatie verbergen voor vreemde mensen

Apps Mark Hofman 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp gaat ervoor zorgen dat gebruikers iets meer privacy hebben dan voorheen. Het bedrijf achter de immens populaire applicatie geeft het platform namelijk een prettig update.

Gebruikers waren al in de mogelijkheid om de Laatst gezien status uit te schakelen. Dankzij de update van vandaag wordt daar alleen nog een schepje bovenop gedaan.

WhatsApp verbergt informatie

Het is niet meer mogelijk voor vreemde mensen om te zien wanneer je WhatsApp voor het laatst gebruikt hebt. Nu hebben we het natuurlijk niet over mensen die met hun tong uit hun mond en broek op hun hoofd door de straten dansen. We hebben het in deze over mensen die niet voorkomen in je contacten. Het gaat dus echt om mensen die nog niet kent en je via WhatsApp benaderen.

Voorheen was het zo dat gebruikers van WhatsApp deze optie zelf in moesten stellen. De standaard in deze was namelijk dat iedereen kon zien wanneer je voor het laatst actief bent geweest op het platform. Die mogelijkheid wordt ingeperkt. WhatsApp staat nu standaard ingesteld op het feit dat alleen je contacten de Laatst gezien status kunnen zien.

Het is zeker niet de enige wijziging die WhatsApp doorgevoerd heeft op dit gebied. Zo werd er vorige maand al een nieuwe optie getest die het mogelijk maakt om de status voor bepaalde contactpersonen te verbergen.

Niet alleen voor contacten

De Laatst gezien status lijkt voor sommige gebruikers misschien onbelangrijk. “Wat maakt het nu uit dat mensen zien wanneer ik de app voor het laatst gebruikt heb?” Een logische reactie, mocht het niet zo zijn dat de mensen die je spreekt niet het probleem zijn. Het probleem is voornamelijk dat ontwikkelaars de informatie gebruiken. WABetaInfo, een uiterst betrouwbare bron op dit gebied, laat weten dat bepaalde apps de status van een gebruikers iets te vaak gebruiken om je activiteiten op je smartphone te meten. Iets waar jij misschien niet op zit te wachten.

WhatsApp beveiligen met je vingerafdruk of je gezicht: zo doe je het

Naast de bovenstaande update doet WhatsApp er uiteraard alles aan om relevant te blijven. Het platform wordt dus constant bijgewerkt. Benieuwd naar welke ontwikkelingen er allemaal gaande zijn? Bekijk dan zeker ook even deze pagina op onze webiste!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen