WhatsApp voor iPhone moet flink verbeteren (en dat lijkt te gebeuren!)

Tech Wesley Akkerman 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Berichtendiensten als WhatsApp en privacy zijn vaak geen goede combinatie, maar daar zijn positieve veranderingen in gekomen. En nu lijkt het erop dat de meest populaire berichtendienst van dit moment dat positieve momentum wil vasthouden. Dat blijkt uit een recente bèta-update voor de iPhone.

Dit keer heeft de update betrekking op de Laatst gezien-status van gebruikers. Momenteel heb je drie opties als het gaat om die status. Die kun je laten zien aan iedereen, je contactpersonen of aan helemaal niemand. Je hebt niet de optie om hem aan sommige mensen wel of sommige mensen niet te laten zien. Daar komt straks verandering in.

Bèta-update voor WhatsApp

WhatsApp test de verse update via het TestFlight-programma van Apple. Dit is een onderdeel waarmee appmakers vroege versies van apps en updates met een groot publiek kunnen delen. Zo kunnen mensen buiten een bedrijf ook helpen met testen. Als tester heb je hiervoor versie 22.9.0.70 nodig.

WhatsApp beta
Bèta van WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Na het downloaden en installeren krijg je toegang tot de nieuwe opties voor de Laatst gezien-status. Je gaat hiervoor naar de instellingen van WhatsApp, en dan naar je Account en het onderdeel Privacy. Na het aantikken van de optie voor Laatst gezien, zie je wat je voortaan ook kunt instellen.

Contacten uitsluiten

Hier staat namelijk een optie waarmee je bepaalde contacten kunt uitsluiten van de status. Zo kun je dus instellen dat alle contacten kunnen zien wanneer je voor het laatst online was, behalve je ex, die vervelende buur of je baas. De voorwaarde is dat je wel die persoon in je contactenlijst moet hebben staan.

Onthoud dat deze optie alleen betrekking heeft op de status Laatst gezien. Het is dus niet zo dat uitgesloten mensen je profielfoto en informatie niet meer kunnen zien. Mocht je die informatie willen afschermen, dan ga je daarvoor wederom naar de privacyinstellingen van WhatsApp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen