WhatsApp brengt kanalen naar Nederland, maar wat is het?

Apps Jeroen Kraak 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

In Nederland kun je nu gebruikmaken van kanalen op WhatsApp. Maar wat zijn ze precies en wat heb je eraan? Wij vertellen het je.

WhatsApp krijgt een nieuwe functie: kanalen. Het is een soort functie die tussen Instagram en X in zit, maar dan eendimensionaal.

Kanalen op WhatsApp

Vanaf nu kan iedereen op Instagram een kanaal maken. Dit is echter heel anders dan een groepschat. In plaats daarvan kan alleen de beheerder van het kanaal berichten plaatsen.

Het is niet mogelijk voor andere WhatsApp-gebruikers om te reageren met een opmerking. Toch kunnen gebruikers wel laten zien wat ze van een post vinden door middel van zes verschillende emoji’s, zoals een duim omhoog, een hartje of een traan.

De berichten die in een kanaal worden geplaatst, blijven 30 dagen beschikbaar. Daarna worden ze automatisch verwijderd.

Volgen

De eigenaar van het WhatsApp-kanaal bepaalt wie het mag volgen. Dit kan een besloten groep zijn, bijvoorbeeld een leraar op een school die ouders op deze manier wil informeren. Maar het kan ook een ideaal middel zijn voor organisaties om klanten of bezoekers op de hoogte te houden. Zo kan een voetbalclub nieuws delen of een supermarkt aanbiedingen weergeven.

WhatsApp brengt kanalen naar Nederland, maar wat is het?
(Afbeelding: WhatsApp)

Het wordt ook mogelijk om kanalen te doorzoeken. Zo kun je eenvoudig mensen of organisaties volgen die populair zijn. Bijvoorbeeld Mark Zuckerberg heeft zijn eigen kanaal op WhatsApp, en ook de MLB (de Amerikaanse honkbalcompetitie) is aanwezig. Artiesten zoals Olivia Rodrigo en David Guetta hebben eveneens hun eigen kanaal.

Kanalen worden nu uitgerold door WhatsApp en zijn te vinden in de nieuwe tabblad met de naam Updates. Hier zijn de kanalen gescheiden van de chats met familie, vrienden en communities. Deze nieuwe functie is beschikbaar op zowel Android als iOS. Als je nog geen toegang hebt, zul je even moeten wachten.

Elon Musk van Tesla wil knokken met Mark Zuckerberg van Facebook

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen