Dit WhatsApp-linkje zorgt ervoor dat Android-telefoons wereldwijd sneuvelen

Apps Mark Hofman 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

In de afgelopen paar jaar zijn we het vaker tegengekomen: obscure linkjes die rondgaan op WhatsApp. Hoewel de ene misschien nog net iets gevaarlijker was dan de ander, gaven ze bijna allemaal hetzelfde resultaat. Android-gebruikers mogen opletten, want er gaat er weer eens eentje rond.

Niet alleen gebruikers op Twitter, maar ook grote websites zoals Android Authority kaarten de gevaarlijke link aan. Wie een Android-smartphone gebruikt en WhatsApp-versie 2.23.10.77 heeft, kan het beste even verder lezen.

WhatsApp-link schaadt Android-telefoons

Er gaat dus een linkje rond op WhatsApp dat je, mocht je het nog niet helemaal doorhebben, even niet moet aanklikken. Althans, niet met een Android-telefoon. Het zorgt er namelijk voor dat de boel lekker in de soep draait op het moment dat je dat doet.

Sterker nog: zodra je een gesprek binnen je chats ziet waarin dit linkje zich bevindt, dan moet je het hele gesprek even links laten liggen. Het is namelijk direct feest als je dat niet doet.

Gelukkig valt de schade dit keer mee. Open het linkje en je Android-telefoon wordt twee tellen helemaal gek. Het gevolg is dat de WhatsApp-app sneuvelt en even niet meer werkt. Start de applicatie opnieuw op en je kunt weer verder.

Of het probleem zich ook voordoet in andere versies van de applicatie of dat ook iPhone-modellen er last van hebben, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Niet de eerste keer

Zoals gezegd heeft WhatsApp vaker problemen gehad met dergelijke linkjes. De ene keer is de schade echter iets erger dan de andere keer, maar het is wel degelijk een terugkerend probleem.

In 2018 gingen er verschillende obscure linkjes rond en waren er zelfs afbeeldingen die problemen konden veroorzaken. Een afbeelding met een zwart puntje zorgde ervoor dat hele Android-telefoons sneuvelden, terwijl een karakter in teksten op zijn beurt iPhones liet crashen.

WhatsApp heeft officieel nog niet gereageerd op het probleem, maar zal waarschijnlijk binnenkort met een oplossing komen. Tot die tijd: let goed op en raak niet in paniek als het je overkomt.

Deze kwaadaardige Android-apps wil je snel van je telefoon verwijderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen