WhatsApp ondergaat grote verandering waar je echt aan moet wennen

Apps Jeroen Kraak 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is de populairste berichtendienst voor het land en dus ontkom ook jij niet zomaar aan de berichtendienst. Toch wordt het in de toekomst wellicht lastiger om je vrienden en collega’s op de dienst te vinden.

WhatsApp lijkt namelijk een grote verandering te willen doorvoeren als we WABetaInfo moeten geloven. Eentje waar je wel even aan moet wennen, maar wel wat voordelen geeft.

WhatsApp ondergaat een opmerkelijke verandering

We weten allemaal heel goed hoe WhatsApp werkt. Als je het telefoonnummer van een bekende in je contacten toevoegt, kun je in WhatsApp meteen zien of diegene de dienst gebruikt. Zo kun je direct appen met die persoon. Dat lijkt echter te veranderen in de toekomst.

WABetaInfo heeft de nieuwe beta-versie van WhatsApp voor Android helemaal uitgeplozen en is tot een opvallende ontdekking gekomen. De dienst heeft nu speciale sectie toegevoegd. Hierin kunnen gebruikers een unieke gebruikersnaam creëren.

En dat mag je een grote verandering noemen in WhatsApp. Tot nu kon je een andere gebruiker alleen toevoegen als je het telefoonnummer van diegene hebt. Straks lijkt het dus ook mogelijk door te zoeken naar een gebruikersnaam.

Dat heeft grote voordelen. Zo heb je natuurlijk wat meer privacy. Stel dat je met iemand wil appen, maar niet wil dat diegene jouw telefoonnummer heeft, dan hoef je alleen maar te zoeken op gebruikersnaam. Het doet ons weer een beetje terugdenken aan de goede oude tijd van MSN en Skype.

De nieuwe functie. (Afbeelding: WABetaInfo)

Zo stel je de nieuwe functie in

Maar het is natuurlijk ook een heel handige functie als je contact hebt met bedrijven via WhatsApp. Zo hebben ze niet meteen jouw telefoonnummer, wat ook fijn is voor de privacy. Dit zijn slechts enkele ideeën. Wat de daadwerkelijke toepassing wordt, zien we pas als de functie in de definitieve versie wordt uitgerold.

Heb je de betaversie van WhatsApp op Android? Dan kun je al een gebruikersnaam toevoegen. Hiervoor ga je naar Instellingen>Profiel. Onder je naam kun je jouw unieke gebruikersnaam toevoegen.

Zoals gezegd is deze functie alleen nog beschikbaar in de beta-versie. Dit doet WhatsApp om te testen hoe het precies werkt. Wanneer we de definitieve versie kunnen verwachten is helaas nog onbekend.

WhatsApp heeft eindelijk de ideale functie waarop je veel te lang hebt moeten wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen