Wat we kunnen leren van de Amerikaanse verandering van HBO Max naar Max

Films & Series Jeroen Kraak 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Je hebt het een aantal weken geleden al gehoord. HBO Max verandert in Max. Terwijl wij nog moeten wachten, is de verandering in de Verenigde Staten al ingezet. Wij zetten de grootste verschillen op een rij.

HBO Max is nog maar net in Nederland maar nu al gaat de dienst op de schop. De grote reden daarvoor is de fusie tussen Warner Bros. en Discovery. De content van de twee wordt samengevoegd in een nieuwe streamingdienst en dat gaat stapje voor stapje. Nu zijn de Verenigde Staten al aan de beurt.

Voor- en nadelen van HBO Max naar Max

Maar wat zijn de voor- en nadelen? Hier komen ze.

Prijs

De meeste prijzen van de streamingdienst blijven gelijk, maar er is wel een abonnement bijgekomen voor mensen die in 4K willen kijken. Deze zat is eerst in het standaardabonnement, maar nu zullen kijkers daarvoor een duurder abonnement moeten afsluiten. In de Verenigde Staten is dat een prijsstijging van 4 dollar naar 19,99 dollar.

(HBO) Max content

Toch zijn er ook genoeg goede dingen te melden. Zo zit in Max 35.000 uur aan content. Dat is meer dan de helft dat HBO Max voorheen bood. Ook het aantal series en films in 4K is toegenomen. Dat is zelfs acht keer zoveel.

Toch moet je daar iets anders naar kijken, aangezien in de Verenigde Staten HBO en HBO Max twee verschillende entiteiten waren. Zo hoorde Game of Thrones bij HBO, terwijl Peacemaker een HBO Max serie was.

House of the Dragon, Game of Thrones, HBO
House of the Dragon. (Afbeelding: HBO)

Het is echter wel opvallend dat bijvoorbeeld Avatar naar de streamingdienst komt, terwijl deze productie van Disney is. Mogelijk gebeurt dat ook in Nederland in de toekomst.

Nieuwe features

Naast meer content en een hogere prijs heeft Max nu veel meer features dan HBO. Zo is het mogelijk om meer personalisatie aan te brengen in je profiel. Je kunt kiezen uit zeer veel avatars. Ook is het mogelijk voor kinderen verschillende profielen te maken. Zo kun je kiezen in welke fase deze zich bevindt (bijvoorbeeld jong of wat ouder).

Hoewel het uiterlijk van de streamingdienst nog redelijk op die van HBO Max lijkt (behalve de blauwe achtergrond), zijn er toch wat zaken veranderd. Zo is de app wat sneller en heeft het een betere navigatiestructuur. Deze is nu minder uitgebreid wat zorgt voor meer overzicht.

Ook zie je wat verandering als je aan het einde van een film bent of een seizoen van een serie. je krijgt dan een scherm te zien met aanbevolen content.

Deze 5 streamingdiensten zijn gratis en hebben een machtig aanbod

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen