WhatsApp gaat Old School Cool en geeft nieuwsbrieven hun comeback

Tech Wesley Akkerman 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp zou zichzelf niet zijn wanneer de dienst met functies aan komt zetten die je niet ziet aankomen. Wellicht omdat de nieuwe optie afwijkt van de kern van de app, of omdat die je daadwerkelijk verrast. Nu blijkt dat het bedrijf wederom werkt aan een functie die niemand eigenlijk zag aankomen.

WABetaInfo meldt namelijk dat WhatsApp werkt aan een integratie met nieuwsbrieven. Wanneer de optie precies arriveert, dan weten we op moment van schrijven nog niet. Maar dat er aan gewerkt wordt, is inmiddels zeker — ook zonder bevestiging van moederbedrijf Meta. WABetaInfo is doorgaans heel betrouwbaar.

WhatsApp biedt tool voor nieuwsbrief aan

De aanstaande tool voor nieuwsbrieven moet eigenlijk een aanvulling worden op bestaande opties. Zo is het reeds mogelijk een bericht uit te zenden naar heel veel mensen tegelijkertijd. Met een nieuwsbrief kun je die mensen op de hoogte houden, die de content kunnen lezen op een moment dat hen beter uitkomt.

Op dit moment zijn er helaas geen details beschikbaar over de nieuwsbrieftool. Het zou ook nog kunnen dat WhatsApp uiteindelijk besluit de functie te schrappen of helemaal om te gooien. De ontwikkeling bevindt zich nog in een vroege fase, dus er kan nog van alles gebeuren. Dat is altijd de kanttekening bij dit soort nieuws.

WhatsApp Dark Mode iPhone
Met een donkere modus (Afbeelding: Moran)

De markt van de nieuwsbrief

De nieuwsbriefindustrie is momenteel klein, ook al zou je dat niet zeggen met alle sites en journalisten die er één aanbieden. Dus wat voor effect zou WhatsApp kunnen hebben? Nou, met meer dan twee miljard dagelijkse gebruikers (!) hebben nieuwsbriefverstuurders een gigantisch potentieel publiek, natuurlijk.

Als ook maar een kleine portie van die mensen interesse toont in jouw onderwerp, dan heb je zo tienduizenden mensen die zich aanmelden. Wellicht wisten ze niet dat je een nieuwsbrief verstuurt en dan kun je op deze manier toch je content aan de man krijgen. Waarschijnlijk gaat de markt voor nieuwsbrieven dan gigantisch groeien.

Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen