WhatsApp pimpt je foto’s door deze handige AI-tool

Apps Sebastien Hoek 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp zorgt er straks voor dat je op elke plek in de wereld bent geweest en dat je iedereen kan zijn die je wil zijn. Maar de functie is niet perse baanbrekend te noemen.

WhatsApp werkt momenteel aan een functie om gebruikers AI gegenereerde foto’s van zichzelf te laten maken. Deze functie bij een toekomstige update worden uitgerold en maakt het dus mogelijk jezelf te plaatsen op een strand in de Malediven of je te transformeren als een personage uit je favoriete serie.

De WhatsApp-functie wordt ondersteund door Meta AI en werkt nagenoeg hetzelfde als andere afbeeldinggeneratoren. Je uploadt een foto van jezelf, vertelt Meta AI wat je met de foto wil doen en drukt vervolgens op ‘Imagine me’. Deze functie kan ook gebruikt worden tijdens gesprekken. Je typt: ‘@Meta AI Imagine Me’ en vult daarna in wat of waar je wil zijn.

Zo ziet de nieuwe WhatsApp-functie eruit

Op een screenshot is te zien hoe het beginscherm van de nieuwe functie van WhatsApp eruit gaat zien. De afbeeldingen in het screenshot bevestigen welke kanten je allemaal op kan gaan met de Meta AI tool.

Hoewel dit niet de meest baanbrekende AI-functie is die een bedrijf als Meta kan ontwikkelen, is het wel een leuke toevoeging voor je WhatsApp-gesprekken. Dat het een succes kan worden zagen we al bij apps als Lens AI en de ‘Dreams’-functie van Snapchat.

WhatsApp pimpt je foto's door deze handige AI-tool
(Afbeelding: WABetaInfo)

YouTube werkt momenteel aan een gelijksoortige functie onder de naam Dream Screen. Waar WhatsApp zich richt op afbeeldingen, gooit YouTube er een schepje boven op. Dream Screen laat je afbeeldingen gebruiken als een achtergrond voor je Shorts. De functie heeft iets weg van het gebruik van een groen scherm, beetje zoals iedere Marvel-film tegenwoordig wordt gemaakt.

Aan mijn foto’s geen polonaise

Het internet staat vol met de meest groteske AI gegeneerde afbeeldingen, maar er zullen ook mensen zijn die niks van deze functie willen weten. Geen zorgen! De functie wordt niet verplicht, WhatsApp maakt de functie optioneel.

Mocht de functie op een zeker punt je neus uitkomen dan kan je deze altijd uitzetten via de instellingen in WhatsApp. Als gebruiker heb je ook de mogelijkheid om alle foto’s die je gedeeld hebt met Meta AI te verwijderen. Toch lekker zo’n stukje privacy .

De nieuwe WhatsApp functie is een geinige toevoeging op je dagelijks gebruik van de chatdienst. Maar of je moet gaan betalen voor de functie en of je ook foto’s van anderen kan genereren dat is op dit moment nog niet bekend, meldt WABetaInfo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen