Nintendo brengt deze 7 games gratis naar de Switch (maar…)

Games Jeroen Kraak 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch-eigenaren kunnen gratis genieten van zeven klassieke games. Tenminste, als je lid bent van Nintendo Switch Online.

Als je lid bent van Nintendo Switch Online, kun je al heel wat gratis klassieke games spelen. Er komen nu zeven nieuwe titels bij, zodat je nog meer keuze hebt.

Wij bespreken alle zeven games met je. Onder andere een Donkey Kong-titel zal binnenkort op de Nintendo Switch beschikbaar zijn.

Donkey Kong komt naar Nintendo Switch Online

Net zoals Xbox Game Pass en PlayStation Plus, heeft Nintendo Switch Online een abonnementsdienst. Met deze dienst kun je niet alleen online spelen, maar heb je ook toegang tot verschillende klassieke Nintendo-games. Af en toe worden er nieuwe games toegevoegd.

Deze maand is dat opnieuw het geval, en komen er zeven nieuwe titels naar Nintendo Switch Online. Misschien wel de bekendste is een klassieke Donkey Kong-titel. In Donkey Kong Jr. Math moet je puzzels oplossen terwijl je obstakels ontwijkt en klimt.

Nintendo brengt deze 7 games gratis naar de Switch (maar...)
(Afbeelding: Nintendo)

The Mystery of Atlantis is een bijzondere titel. Dit wordt de eerste keer dat deze game ook in het Westen te spelen is. Eerder bracht Nintendo de game alleen uit in Japan, dus dit wordt voor veel spelers een nieuwe ervaring. Het is een 2D-platformer waarbij je je meester moet bevrijden.

Nog meer games

Misschien wel de opvallendste game in het lijstje is Urban Champion. Sterker nog, dit is het eerste klassieke 2D-vechtspel dat Nintendo ooit uitbracht. Het doel is om een tegenstander binnen een bepaalde tijd in een open put te slaan.

Er komen ook twee games van Rare naar de abonnementsdienst voor de Nintendo Switch. Solar Jetman is een ruimteshooter die je kunt vergelijken met Asteroids. Cobra Triangle daarentegen is een racegame met speedboten. Racen is ook mogelijk met Mach Rider, waarin je op een motor in het jaar 2112 vijanden een kopje kleiner moet maken.

Als laatste game is er ook nog Golf. Ja, die titel laat niet veel aan de verbeelding over. Tijdens deze game speel je gewoon een potje golf. Deze game komt uit 1984 en zal straks ook te spelen zijn op Nintendo Switch.

https://www.youtube.com/watch?v=XSPq-YqC65s&pp=ygUIZ29sZiBuZXM%3D

Wat is Nintendo Switch Online?

Om deze games en veel andere NES-titels te spelen heb je een abonnement op Nintendo Switch Online nodig. Gelukkig is dit abonnement niet zo duur als Xbox Game Pass of PlayStation Plus. Je betaalt 3,99 euro voor 30 dagen, 7,99 euro voor drie maanden en 19,99 euro voor één jaar.

Je kunt ook kiezen voor het uitbreidingspakket dat 39,99 euro per jaar kost. Naast NES-games krijg je ook toegang tot een collectie games die eerder uitkwamen op de Nintendo 64, Game Boy Advance en Sega Megadrive. Dat zijn titels zoals The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Daarnaast heb je ook toegang tot uitbreidingen voor reguliere Nintendo Switch-games.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen