Nothing laat compleet nieuwe smartphone zien met uniek ontwerp

Smartphones Jeroen Kraak 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

In maart lanceerde Nothing de Phone (2a) en binnenkort kunnen we een nieuw exemplaar van het merk verwachten. Dit is de CMF Phone 1.

Nothing heeft de eerste beelden laten zien van de CMF Phone 1. Deze smartphone is, gezien de naam, een compleet nieuwe lijn voor het bedrijf.

Het bedrijf heeft nog niet alle technische details over de smartphone naar buiten gebracht, maar flink wat is al uitgelekt. Wat kun je van de nieuwste aanwinst na de Phone (2a) van Nothing verwachten?

Dit is de Nothing CMF Phone 1

De Nothing CMF Phone 1 wordt de goedkoopste smartphone van het bedrijf tot nu toe. Volgens de geruchten gaat dit exemplaar omgerekend 199 euro kosten.

Daarmee zit de smartphone van Nothing in de lagere prijsklasse, maar wat krijg je er precies voor? Onder de motorkap zit een Dimensity 7300-processor en 16 GB RAM. Verder vind je onder de motorkap ook nog een 5.000 mAh batterij. Daar lijk je dus 22 uur aaneengesloten mee uit de voeten te kunnen. In de praktijk zal je dus één keer in de twee dagen hoeven op te laden.

Nothing liet in een eerder bericht op X weten te kiezen voor een 6.67-inch Super AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Hiermee kun je dus soepel door al je menus scrollen. HDR10+-ondersteuning en een piekhelderheid van 2000 nits zorgen ervoor dat je ook in de zon prima je favoriete film en serie kan kijken.

De hoofdcamera aan de achterkant is afkomstig van Sony en heeft een 50 megapixel lens. Helaas liet het bedrijf nog niet weten welke sensor er aan de binnenkant zit en wat voor extra (software)functies deze heeft.

Spelen met de buitenkant

Het uiterlijk van de smartphone is bijzonder, maar dat lag al in de verwachting. Nothing geeft zijn producten altijd een uniek ontwerp mee en lijkt ook nu weer daarin te zijn geslaagd.

Zo zit er een speciale pin aan de onderkant van het toestel. Op de afbeelding is te zien dat je die pin kunt gebruiken om er een koord aan te binden, of om de smartphone in een hoek van 45 graden te zetten. Ook lijkt het mogelijk om een extra accu aan de buitenkant toe te voegen, al kan dat mogelijk ook een wallet zijn. Dat is helaas niet goed te zien op de foto.

Ook is het mogelijk om de buitenkant van het toestel af te schroeven en te vervangen door een andere kleur. Nothing heeft al laten zien dat we zwart, mintgroen, donkerblauw en oranje kunnen verwachten.

We moeten nog even wachten op alle details over de nieuwe smartphone van Nothing. Deze maakt het bedrijf bekend tijdens de Community Update op 8 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen