Deze dure draadloze LG OLED-tv is de droom van gamers

Televisies Jeroen Kraak 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

LG lijkt de ideale smart-tv voor gamers uitgebracht te hebben. Toch is er een nadeel bij deze OLED: het enorme prijskaartje.

Natuurlijk kun je tegenwoordig op elke televisie gamen. Sterker nog, bij sommige modellen heb je niet eens meer een console nodig. Toch is de ene televisie net wat beter dan de andere. De nieuwe LG M4 OLED is misschien wel een van de beste opties voor gamers, maar heeft helaas wel een enorm prijskaartje. Wat maakt deze smart-tv zo bijzonder?

LG presenteerde de M4 OLED-tv voor het eerst tijdens CES 2024 in januari. Sinds deze maand is de opvolger van de M3 voor het eerst verkrijgbaar, en wel in een webshop in Hong Kong.

De nieuwe M4 OLED-tv van LG

Het meest opvallende aan de M4 OLED-tv is dat deze draadloos is. Het enige wat erin hoeft, is een stroomkabel. Alle andere snoeren, zoals HDMI-kabels, hoeven niet meer in het toestel zelf. In plaats daarvan sluit je die aan op de Zero Connect-box die draadloos verbinding maakt met je televisie.

De beeldkwaliteit maakt deze LG OLED-tv speciaal geschikt voor gamers. Het biedt beeld in 4K-resolutie met een verversingssnelheid van 144Hz. Hierdoor is het beeld extreem vloeiend en komt het natuurlijk over op je scherm. Voor gamers is dat ideaal, want zo speel je nog beter je games. Vooral bij online multiplayer-spellen kan dit erg van belang zijn.

LG introduceert draadloze OLED-tv voor gamers tegen hoge prijs
Draadloos verbinden. (Afbeelding: LG)

Daarnaast zit er onder de motorkap van deze LG OLED-tv de nieuwe a 11 AI-processor. Die zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit nog beter is. Dat is niet alleen fijn voor gamers, maar ook voor liefhebbers van films en series, zodat je je favoriete titel nog beter ziet.

Ten opzichte van de M3 is er een andere nieuwigheid te vinden. Waar de M3 begon met een formaat van 77 inch, is de M4 er ook in een 65 inch formaat. Handig als je niet een te grote OLED-tv in je huiskamer wilt hebben.

De prijs van de LG M4 OLED-tv is echter niet mis. Op de LG-website in Hong Kong is hij te vinden voor 44.980 Hong Kong dollar. Dat is omgerekend 5.352 euro. Een flink prijskaartje, maar dan heb je wel een erg bijzondere televisie in huis. Het is afwachten wanneer dit model ook in Nederland te bestellen zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen