Haalt WhatsApp geen foto’s en video’s meer binnen? Zo fix je het

Tech Sabine Schults 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Je ontvangt dagelijks berichten, afbeeldingen en video’s via WhatsApp. Wat kan je doen als je problemen hebt met het downloaden van mediabestanden? WANT-redacteur Sabine zet een aantal handige tips op een rij, zodat je in no-time weer foto’s en filmpjes binnenhaalt.

Sturen je vrienden je memes of grappige filmpjes door via WhatsApp, maar lukt het niet om ze te downloaden? Er zijn een aantal mogelijke oplossingen voor. Die nemen we in dit artikel met je door.

WhatsApp-problemen oplossen

#1 Verbinding

We beginnen met een open deur. Heb je wel een actieve internetverbinding? Check of je verbonden bent met wifi of via 4G/5G. Mogelijk heb je het mediabestand ontvangen toen je nog wel een actieve verbinding had, maar zit je nu zonder internet. Het overkomt de besten!

#2 Opslag voor WhatsApp

Als dit is uitgesloten als oorzaak, is het meest voor de hand liggende dat de opslag van je toestel vol zit. Kijk op je Android-smartphone of iPhone hoeveel opslagruimte je nog hebt en maak eventueel wat extra ruimte vrij.

WhatsApp Android
WhatsApp op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Adem AY)

#3 Toestemming

Heb je een nieuw toestel of recent iets gewijzigd in je instellingen? Check dan of WhatsApp wel toestemming heeft tot je foto-app. Je regelt dit in de instelingen van je smartphone, bij het apps-gedeelte.

#4 Opnieuw starten

Wanneer er problemen zijn met technologie wordt er vaak een bepaalde vraag gesteld. En dat gaan we nu ook doen: heb je het apparaat al uit- en weer aan gezet? Start je toestel even opnieuw op. Mogelijk werkt alles weer zoals vanouds.

Update nodig?

#5 WhatsApp updaten

Het is belangrijk om al je apps regelmatig te voorzien van een update. Bij WhatsApp is dat niet anders. Loop je tegen problemen aan met de berichtendienst? Check dan even of er misschien een nieuwe update klaarstaat op Android of iOS. Vaak verdwijnen al je problemen dan als sneeuw voor de zon.

#6 Storing

Wie zegt dat het jouw fout is dat WhatsApp niet goed werkt? Er bestaat een kans dat WhatsApp last heeft van een storing. Dit gebeurt eens in de zoveel tijd bij berichtendiensten. Actuele storingen van apps, sites en online diensten kan je vinden op sites zoals allestoringen.nl.

WhatsApp kan de borst natmaken voor komst iMessage naar Android

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen