WhatsApp laat binnenkort zien wie er voor het laatst online waren

Apps Mark Hofman 1 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Met de functie, die zowel voor Android als iOS getest wordt op dit moment, is te zien wie WhatsApp recent nog gebruikt heeft.

WhatsApp test een nieuwe functie waarmee gebruikers kunnen zien wie van hun contacten recent online zijn geweest. Nadat de update eerder al opdook in de betaversie voor Android, zijn er nu ook betatesters op iOS die aan de slag kunnen. Dit wordt duidelijk dankzij de redactie van WABetaInfo.

Er lijkt op dit moment geen sprake te zijn van een nieuwe filter waarbij contacten die recent online zijn geweest bovenaan het scherm staan. Wel wordt de activiteit meegenomen tijdens het opzetten van een nieuw (groeps)gesprek.

Activiteit op WhatsApp goed in kaart

Wie echt wil, kan duidelijk zien wat zijn of haar contacten in WhatsApp precies doen. Naast de leesbewijzen toont de Android- en iOS-app ook wanneer personen voor het laatst zijn gezien of hun online status.

Recent Online: WhatsApp's nieuwe functie voor Android en iOS
(Afbeelding: WABetaInfo)

Als je daar geen trek in hebt, kun je deze functies uiteraard ook uitschakelen. Dat is te doen via Instellingen -> Privacy. Daar kun je kiezen wie bepaalde informatie, zoals je online-status of profielfoto, daadwerkelijk kan zien. Je hebt keuze uit Iedereen, Mijn contacten, Mijn contacten, behalve en Niemand.

We kunnen het ons voorstellen dat Recent Online ook middels deze weg is uit te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen