Ja, WhatsApp slaat foto’s inderdaad twee keer op (en we worden er gek van)

Apps Jeroen Kraak 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Verzend en ontvang je veel foto’s via WhatsApp? Dan is het je misschien opgevallen dat foto’s twee keer worden opgeslagen. Een geruststelling: het ligt niet aan jou.

De laatste dagen klagen WhatsApp-gebruikers over de opslag van foto’s. Als je een afbeelding opslaat vanuit WhatsApp, wordt die niet één, maar twee keer opgeslagen. Niet alleen is het onoverzichtelijk, het kost je ook nog eens extra opslagruimte. Heel irritant als je ontzettend veel berichten ontvangt.

Dit probleem lijkt zich vooral voor te doen bij mensen met een iPhone. Het blijkt niet aan jou te liggen, maar juist aan WhatsApp. Apple verwijst dan ook via zijn ondersteuningskanalen door naar de klantenservice van de app.

Wat is er precies aan de hand met WhatsApp op de iPhone?

Sinds een aantal dagen lijkt er iets vreemds aan de hand te zijn met WhatsApp. Foto’s worden twee keer opgeslagen. Ook wij ervaren dit probleem en vinden het, waarschijnlijk net zoals jij, verschrikkelijk irritant.

Het lijkt dus echt een recente bug te zijn bij WhatsApp. Moederbedrijf Meta heeft echter nog niet gereageerd op de problemen. Tot overmaat van ramp lijkt er ook geen oplossing te zijn.

Whatsapp iPhone
WhatsApp (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

Verschillende gebruikers zijn zelf op zoek gegaan naar een oplossing, maar komen niets tegen. Zo helpt het niet om het opslaan van foto’s uit te schakelen, de iPhone opnieuw op te starten en de optie weer in te schakelen.

Wachten op een oplossing van Meta

Het probleem zorgt voor flink wat reacties. Sommige iPhone-gebruikers dachten zelfs dat ze gehackt waren. Het is best raar als elke foto twee keer wordt opgeslagen, toch? Gelukkig hoef je niet bang te zijn voor een hack.

Omdat het een bug lijkt te zijn, is het wachten op een WhatsApp-update. Aangezien veel mensen dit probleem lijken te hebben, zal Meta waarschijnlijk al op de achtergrond bezig zijn met een nieuwe versie, ook al laat het bedrijf niets van zich horen. Afwachten, dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen