WhatsApp dropt behulpzame functionaliteit voor Android- en iPhone-gebruikers

Apps Dennis Mons 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is in alle eerlijkheid onmisbaar geworden. En dat zal in de toekomst alleen maar blijven aangezien moederbedrijf Meta met hele fijne updates komt. Deze ‘text to self’ is er zeker één van en is vanaf deze week te gebruiken door Android- en iPhone-gebruikers.

WhatsApp lag onder vuur en tot op de dag van vandaag blijft dat ook zo. Een van de voornaamste redenen is omdat Meta (dat ook Facebook en Instagram in handen heeft) het bedrijf kocht. Velen wilden dan ook overstappen op diensten als Telegram. Uitstekende keuze, maar gezien de controverse voor ons niet dé oplossing.

WhatsApp laat je berichten sturen naar jezelf

De nieuwe update voor Android en iPhone kan voor sommigen wellicht wat curieus zijn. Het stelt je namelijk in staat om jezelf een berichtje te sturen. Dat was overigens ook al mogelijk met concurrent Telegram.

Voor deze update was dit overigens ook al, soort van, mogelijk. Daarvoor moest je in WhatsApp een groepsgesprek aanmaken met alleen jezelf. Met deze update kan je gewoon jezelf kiezen om een bericht te sturen met URL’s, stickers, gifjes en alle andere content die je wil behouden.

whatsapp android iphone
Makkelijk, veilig én handig. (Afbeelding: WhatsApp/Meta)

Lekker in jezelf praten op Android en iPhone

We kunnen ons voorstellen dat het niet een voor de hand liggende feature is, maar het is nuttiger dan je denkt. Zie de update als een manier om belangrijke of leuke dingen te bewaren. Het is zelfs mogelijk om een bericht van vrienden naar jezelf te sturen. Op die manier heb je altijd toegang tot die informatie, los van het apparaat wat je gebruikt.

Bijkomend voordeel is dat Meta begin dit jaar heeft aangekondigd dat WhatsApp-gebruikers op Android en iPhone nu gebruik kunnen maken van proxyservers. Mocht je niet weten wat dat is: het is een extra schil tussen de gebruiker en het internet wat zorgt voor meer veiligheid.

Mocht je dus ooit in een land zijn waar WhatsApp op de zwarte lijst staat, kan je via een proxyserver nog altijd gebruik maken van de berichten-app. Alle berichten die je dan verstuurd zijn van verzender tot ontvanger volledig versleuteld.

WhatsApp is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apples App Store.

Verloren WhatsApp-gesprekken verleden tijd voor Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen