Mark Hofman
Mark Hofman Apps 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp’s veelbelovendste feature dichterbij dankzij nieuwe toevoeging

Terwijl concurrenten Signal en Telegram volstromen met nieuwe gebruikers blijft WhatsApp werken aan één van de veelbelovendste features tot nu toe. De functionaliteit, die inmiddels veel aandacht heeft gekregen, lijkt een stap dichterbij te zijn.

In de meest recente betaversie van WhatsApp duikt namelijk een knop op waarmee je als gebruik uit kunt loggen op een bepaald apparaat. Een functie die je niet nodig hebt op het moment dat het platform alleen op je smartphone te gebruiken is. Multi-device support is onderweg!

Een stapje dichterbij

In de afgelopen maanden zien we de multi-device support van WhatsApp steeds vaker voorbijkomen. Het gaat om een functionaliteit die het mogelijk gaat maken om WhatsApp, tegelijkertijd, op meerdere apparaten te kunnen gebruiken. Je zou de app in theorie dus tegelijkertijd op je smartphone, je computer en je tablet kunnen gebruiken. Ontzettend fijn, want ondersteuning voor een tablet-app is iets waar gebruikers al jaren om vragen.

De functionaliteit dook voor het eerst in 2019 op en heeft, 18 maanden later, nog steeds het daglicht niet gezien. Toch blijft de feature steeds opduiken in verschillende betaversies van WhatsApp. Daarnaast zien we, net als vandaag, verschillende functionaliteiten opduiken die overduidelijk te maken hebben met de nieuwe feature.

WhatsApp iPhone
WhatsApp blijft zichzelf vernieuwen. (Afbeelding: WhatsApp)

De mensen van WABetaInfo hebben in betaversie 2.21.30.16 een knop gevonden waarmee het mogelijk is om uit te loggen op WhatsApp. Op dit moment is het alleen mogelijk om de app van je smartphone te verwijderen en heb je verder geen mogelijkheid om uit te loggen. Daar komt dus verandering in. Iets dat duidelijk refereert naar het feit dat je dienst in de toekomst op meerdere apparaten kunt gebruiken.

De video die bij de functionaliteit hoort laat alleen een iOS-apparaat zien, maar volgens WABetaInfo verschijnt de Log uit-knop ook op Android. We zijn duidelijk een stap dichterbij de veelbelovende multi-device support, maar wanneer we er precies mee aan de slag kunnen is nog niet bekend.

Problemen voor WhatsApp

Gebruikers zullen blij zijn met de nieuwe functionaliteit op WhatsApp, mits ze nog op het platform aanwezig zijn natuurlijk. Sinds het platform de nieuwe gebruiksvoorwaarden bekend heeft gemaakt zijn er veel mensen die besluiten om de app in te ruilen voor Signal of Telegram.

Zit jij ook te denken aan een overstap, maar heb je geen idee waar je naartoe moet? Lees dan zeker even dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!