AliExpress dankzij EU-regeling nu nóg beter geworden

Apps Mark Hofman 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

AliExpress is zonder twijfel een fantastische website. De webshop staat vol met fantastische gadgets die je voor een prikkie op de kop kunt tikken. Al zitten er natuurlijk ook wel een aantal nadelen aan het feit dat alle producten uit China komen.

Zo was er voornamelijk veel te doen over het feit dat AliExpress niet volgens de EU-regels opereerde. Dit zorgt er niet alleen voor dat producten niet aan dezelfde veiligheidseisen voldoen, maar ook dat de regeling met betrekking tot garantie en retour afwijkt. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in.

AliExpress is zojuist nog beter geworden

AliExpress is voor veel mensen dé plek om toffe gadgets op de kop te tikken. Logisch, want de tofste hebbedingen kosten praktisch gezien niets. Toch is er de afgelopen jaren veel gedoe geweest rondom de webshop. Zeker op gebied van garantie en retour. Nederlandse toezichthouder ACM meldt vandaag overigens dat daar verandering in komt.

Gezien het feit dat AliExpress ook in Europa opereert wordt het tijd dat de webshop ook voldoet aan de Europese regels. Vanaf 1 mei 2021 gaat de regeling op gebied van garantie en retour daarom veranderen. Klanten kunnen hun producten vanaf die datum binnen twee weken terug sturen als ze er niet tevreden mee zijn. Daarbij mogen klanten ook hun aankoopbedrag terugvragen wanneer dat gewenst is.

AliExpress logo
Logo van de webshop (Afbeelding: AliExpress)

Naast deze regels zal AliExpress de Europese consument ook meer duidelijkheid moeten geven. Zo werd er voorheen niets gezegd over de invoerrechten die voor bepaalde producten gerekend werd. Op die manier liepen veel klanten van AliExpress tegen onverwachte kosten op. Vanaf 1 mei moet de webshop ook die informatie aan Europese klanten verstrekken. Daarnaast zal er ook meer te vinden zijn over de verkoper van het product waar jij interesse in hebt.

Een hoop toffe gadgets

Naar ons idee was AliExpress al een fantastische plek voor al je hebbedingen, maar dankzij de nieuwe regeling is het shoppen ook daadwerkelijk met een gerust hart doen. Vanaf 1 mei kun jij dus allerlei toffe producten op de kop tikken, zonder dat jij je veel zorgen hoeft te maken over garantie en onverwachte kosten.

Benieuwd wat AliExpress je allemaal te bieden heeft? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen