OnePlus verstopt selfiecamera binnenkort op opvallende plek

Waar de consument met smart zit te wachten op de nieuwe OnePlus 9, is het bedrijf zelf al druk bezig met de volgende stap. Een nieuw patent laat zien dat OnePlus grootse plannen heeft voor de selfiecamera.

Verschillende bedrijven zijn opzoek naar een manier om de selfiecamera in smartphones te verstoppen, zodat jij er als consument niet tegenaan hoeft te kijken. Al hebben we onderstaande oplossing nog niet eerder voorbij zien komen.

OnePlus gaat selfiecamera verstoppen

Het ziet ernaar uit dat OnePlus een creatieve oplossing gevonden heeft voor het verstoppen van de selfiecamera. Waar veel bedrijven aan de haal willen gaan met een camera die onder het display zit komt het Chinese bedrijf met een andere oplossing. Let’s Go Digital heeft hand weten te leggen op een nieuw patent dat laat zien wat OnePlus precies van plan is.

Het bedrijf lijkt een manier gevonden te hebben om de selfiecamera te verstoppen in de schermranden van zijn smartphones. Waar de in-screen varianten onder het scherm liggen, zit dit model dus onder het glas van de schermrand. Met de schermranden van de huidige modellen lijkt dit een vrij moeilijke opgave te worden en daardoor zou je dus verwachten dat de randen iets dikker moeten.

OnePlus selfiecamera
Het patent en het concept van LGD (Afbeelding: Let's Go Digital)

Bovenstaande afbeelding laat overigens zien dat dit meevalt. Ondanks dat er geen afmetingen te zien zijn zegt het aanzicht voldoende. Wanneer de eerste smartphone met een dusdanige oplossing verschijnt is nog niet bekend, al is het zo goed als zeker dat we de innovatie niet bij de OnePlus 9 hoeven te verwachten.

Nieuwe smartphones op komst

Zoals gezegd zit de consument met smart te wachten op de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro. De twee smartphones zijn officieel nog niet aangekondigd, maar als het goed is zal dat niet lang meer duren. De laatste maanden hebben we zo nu en dan al wat over de smartphone opgepikt, maar de laatste weken gaat het wel heel hard. Zo zagen we begin deze week het camerasysteem voor het eerst en krijgen we halverwege de week meer informatie over de batterij.

Interesse in de nieuwe smartphones en alles geruchten die er over te vinden zijn? Check dan zeker even deze pagina!

Reageer op artikel:
OnePlus verstopt selfiecamera binnenkort op opvallende plek
Sluiten