Google brengt veelgevraagde feature eindelijk naar desktop

Apps Wesley Akkerman 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Google is begonnen met het testen van een veelgevraagde functionaliteit voor de mensen die de zoekmachine op een desktop gebruiken. Wanneer je systeem ingesteld staat op de dark mode, dan kan het gebeuren dat de zoekpagina dat voortaan ook is. Dat laten onder meer gebruikers op Twitter weten.

Dat bevestigt Google tegenover de redactie van The Verge, nadat eerder 9to5Google erover geschreven heeft. Op moment van schrijven is het niet duidelijk in hoeverre de nieuwe functionaliteit uitgerold wordt. Het kan zijn dat je de donkere modus voor de zoekpagina’s van de zoekmachinegigant voorlopig nog nergens tegenkomt, maar het kan ook zijn dat iemand in je omgeving al wel meedoet met de test.

Dark mode voor Google-zoekmachine

Op de redacties van de eerdergenoemde websites is er in elk geval al verschil merkbaar. Daar waar sommige redactieleden al toegang hebben tot de donkere pagina’s van de Google-zoekmachine, zijn er ook nog mensen die zonder moeten doen. Ondergetekende heeft ook nog geen donkere modus gespot, ondanks het feit dat die wel geactiveerd is binnen Windows 10.

Donkere modus Google
Donkere modus Google-zoekmachine (Afbeelding: 9to5Google)

Ondanks het feit dat veel mensen hier op zitten te wachten, en dat dit dus eigenlijk gewoon goed nieuws is, is er ook nog veel onduidelijkheid momenteel. Zo is niet bekend wanneer het bedrijf meer mensen toevoegt aan de testgroep en is het ook nog niet bekend wanneer de optie breed uitgerold wordt naar iedereen.

Donkere modus nog niet officieel

In een statement tegenover The Verge laat een vertegenwoordiger weten dat Google altijd nieuwe functies test voor het verbeteren van producten en diensten, maar dat er momenteel niets aan te kondigen is. Dit is overigens niet de eerste keer dat er een donkere modus voor de zoekmachine opgedoken is. In januari publiceerde de website 9to5Google al eerder een artikel over dit onderwerp. Toen waren er ook al mensen die de donkere modus voorgeschoteld kregen.

Eerder dit jaar bracht Twitter ook al een complete dark mode uit voor zijn website, terwijl Microsoft hetzelfde deed voor Word (gelukkig nog in bèta).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen