Hoe gaat het nu met Will Smith na de veelbesproken Oscars?

Films & Series Jeroen Kraak 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De klap die Will Smith uitdeelde aan Chris Rock tijdens de Oscars, heeft grote gevolgen. Hoe gaat het nu met de acteur?

Will Smith was tot de Oscaruitreiking van dit jaar een van de meest geliefde acteurs van Hollywood. Nu is hij persona non-grata en iedereen loopt het liefst met een grote boog om hem heen. Filmmaatschappijen en streamingdiensten willen niet meer met hem samenwerken en een groot deel van het publiek is zijn sympathie voor hem verloren. Hoe moet het nu verder?

Will Smith tijdens de Oscars

Laten we nog een keer teruggaan naar de Oscaruitreiking van 28 maart. Weet je de beste film nog? Nee waarschijnlijk niet (het was CODA). Alle aandacht ging naar Will Smith. Het liep uit de hand toen comedian en presentator Chris Rock een grap maakte over het haar van Jada Pinkett Smith. Hij vergeleek haar kapsel met dat van filmfiguur G.I. Jane.

Pinket Smith heeft echter een haarziekte en daardoor viel de grap van Chris Rock verkeerd bij het koppel. Hoewel Will er eerst nog om kon lachen, spoedde hij zich na een boze blink van zijn vrouw het podium op. Daar deelde hij een klap uit aan Rock en begon vervolgens agressief te schreeuwen. Tijdens de speech later deed hij zijn verhaal.

De gevolgen van de actie van Will Smith zijn groot. Hij is tien jaar geschorst als lid van de Academy. Dat betekent dat hij niet meer mag meestemmen voor de Oscars. Dat is waarschijnlijk dan ook de minste zorg van de acteur, want nu trekken ook filmmaatschappijen de handen van hem af.

Oscars 2022 Will Smith Chris Rock
Dit keer een klap voor Will Smith. (Afbeelding: Robyn Beck / AFP)

Gecanceld door streamingdiensten

De grootste partij die boos is, is misschien wel Netflix. Het bedrijf heeft twee projecten met Will Smith in de ijskast gezet. De acteur heeft de hoofdrol in de film Fast and Loose, maar het project is gepauzeerd. De vraag is of deze ooit nog uit zal komen. Film Bright is volgens bronnen zelfs gecanceld. Netflix-film The Council is nog onzeker.

Netflix is niet de enige partij die de samenwerking met Will Smith pauzeert. Sony en Disney doen hetzelfde. Smith zou de documentaireserie Pole to Pole maken voor Disney-dochter National Geograpic, maar dat gaat voorlopig niet door. Een vervolg van Bad Boys staat op de planning, maar ook Sony heeft besloten dit uit te stellen. Ook I am Legend 2 (Warner Bros) is nog onzeker.

Toch lijkt niet alles te stoppen. De Apple TV+-film Emancipation bevindt zich in post-productie en is dus bijna klaar voor release. De grote vraag is wanneer de streamingdienst deze titel durft te brengen.

Will Smith
Will Smith met zijn vrouw Jada Pinkett Smith. (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

Mediteren en het redden van het huwelijk

Ook zijn samenwerking met zijn vrouw is in gevaar. Er gaan zelfs geruchten dat het huwelijk nu op het punt staat om tegen de klippen te lopen. Het zou zelfs een van de smerigste scheidingen in Hollywood ooit kunnen zijn. Jada Pinkett Smith zegt dat de twee gefocust zijn op een diep helingsproces na de klap en de ophef erover.

Ondertussen neemt Will Smith zelf ook maatregelen. Volgens ingewijden aan People is de acteur nu in India. Hij is daar naartoe gegaan voor spirituele redenen. Hij zou daar mediteren en aan yoga doen. De acteur ging al door het stof door zijn excuses aan te bieden, maar de grote vraag is wanneer Hollywood definitief Will Smith weer omarmt. Iedereen verdient natuurlijk een tweede kans. Ook Will Smith. Wellicht brengt de meditatie hem eindelijk wat rust en kan hij helder nadenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen