Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tablets & Computers 10 nov 2021

Windows 11: installeren Android-apps was even een stuk makkelijker

Dat Windows 11 Android-apps ondersteunt, is geen nieuws. Maar dat je die apps met slechts een enkele klik installeert, is dat wel. Op moment van schrijven download je Android-apps via de Amazon App Store op Windows, maar dan moet je je aanmelden voor de Windows-bèta. En niet iedereen heeft daar zin in.

Met de app WSATools download en gebruik je heel gemakkelijk Android-apps op je Windows 11-apparaat. Daarmee is er meteen antwoord op de vraag of het mogelijk is Android-apps op een andere manier op je computer of laptop te installeren, zoals van de Microsoft Store. Dat antwoord is dus een volmondige “ja”.

Android-apps installeren op Windows 11

Tenminste, dat antwoord was voor een paar dagen “ja”. Want sinds 9 november is WSATools uit de Microsoft Store gehaald. Daardoor is het niet meer mogelijk Android-apps op een andere manier te downloaden op je Windows 11-systeem. Tenminste: alleen wanneer je de app nog niet gedownload had, natuurlijk.

Microsoft Windows 11
De wallpaper in Dark Mode (Afbeelding: Microsoft)

Het is niet duidelijk waarom WSATools uit de Microsoft Store verdween. Het lijkt er niet op dat de app tegen de richtlijnen ingaat van het bedrijf. Echter, vanwege de deal met Amazon leek het wel een kwestie van tijd te zijn voordat dit ging gebeuren. De ontwikkelaar weet zelf ook niet waarom dit gebeurde.

Dit is wel heel erg zonde

De snelle ontwikkelingen in deze zaak zijn erg zonde te noemen. Want Windows 11 als Android-platform is sterker wanneer mensen meer opties tot hun beschikking hebben. Een deal met Google zit er wellicht niet snel in. De deal met Amazon is in de basis prima, maar de Amazon App Store biedt lang niet alle apps aan die je zoekt.

Omdat het installeren van Android-apps via WSATools juist zo gemakkelijk en toegankelijk was, is het alleen maar betreurenswaardig dat Microsoft er op deze manier mee omgaat. Wellicht dat er in de toekomst nog duidelijkheid over verschijnt, maar daar durven we geen vergif op in te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MIcrosoft Store

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Windows 11: installeren Android-apps was even een stuk makkelijker
Sluiten